Specijalno “pauk” vozilo na ulicama Podgorice

Prethodne sedmice pušteno je u rad specijalno motorno vozilo “pauk” proizvođača Iveco – Euro cargo 120 EL koje će u značajnoj mjeri unaprijediti obavljanje svakodnevnih aktivnosti Komunalne inspekcije koje se odnose na kontrolu i sankcionisanje nepropisnog parkiranja vozila na teritoriji Podgorice. Na vozilu je instalirana nadgradnja (specijalna hidraulična dizalica za podizanje vozila) renomiranog proizvođača NYVA HT130E3.

Specijalno motorno vozilo “pauk” podiže teret do 5 tona sa maksimalnom udaljenošću od 8.14 metara. Sam raspon hidraulične dizalice omogućava izmještanje nepropisno parkiranih vozila koja su udaljena od same ivice kolovoza ili trotoara i nalaze se iza neke prirodne ili vjestačke prepreke. Propisana nosivost će omogućiti izmještanje težih terenskih i kombi vozila koje je do sada, u pojedinim situacijama, bilo teško izmjestiti sa postojećim voznim parkom. Specijalni hvatači točkova, napravljeni od posebnih legura metala otpornih na sve vrste opterećenja su podesivi za sve veličine točkova, što omogućava izmještanja vozila sa većim prečnikom i širinom pneumatika, kao i specifičnim profilom aluminijumskih ili čeličnih felni. Vrijednost nabavke ovog vozila je 105.000,00 eura sa PDV-om.

Podsjećamo, ova služba Glavnog grada je, u cilju suzbijianja nažalost učestale prakse nepropisnog parkiranja, u proteklih 8 mjeseci na teritoriji Podgorice sankcionisala 4500 nesavjesnih vozača. Apelujemo na sve građani da budu odgovorni i savjesni vozači i propisno parkiraju svoja vozila na za to predviđenim mjesima.

Provjerite slična mjesta

MUP i ANB: Aktivnosti protiv uticaja stranih službi, zabrana ulaska u CG za 28 osoba

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saopšteno je da “u sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti …