Ponomarev: Duginu ubili ruski partizani

Bivši član ruske Dume Ilya Ponomarev, koji je protjeran zbog navodnih antidržavnih aktivnosti tvrdi da su ruski partizani navodno odgovorni za autobombu koja je ubila kćerku jednog od bliskih političkih saveznika Vladimira Putina.

Ponomarev boravi u Kijevu, a povodom ubistva Darije Dugine, kćerke Aleksandra Dugina, ključnog ideologa Vladimira Putina, tvrdi da je djelo podezmlja, odnosno tzv. ruskih partizana.

Ponomarev je naveo da je eksplozija u subotu uvečer djelo Nacionalne republikanske armije, za koju je tvrdio da je podzemna grupa koja radi unutar Rusije i posvećena je rušenju Putinovog režima, prenosi Guardian koji navodi da ipak nisu mogli potvrditi autentičnost tvrdnji.

“Ovu akciju, kao i mnoge druge partizanske akcije koje su izvedene na teritoriji Rusije posljednjih mjeseci, izvela je Nacionalna republikanska armija (NRA)”, rekao je Ponomarev. On je govorio u emisiji u 19 sati na Februarskom jutru, opozicionom TV kanalu na ruskom jeziku koji je pokrenuo u Kijevu ranije ove godine.

On je dodao: “U blizini Moskve sinoć se desio značajan događaj. Ovaj napad otvara novu stranicu u ruskom otporu putinizmu. Novo – ali ne i posljednje”.

U eksploziji je poginula Darija Dugina, 30-godišnja kćerka ruskog političkog komentatora i krajnje desničarskog ideologa Aleksandra Dugina.

Ponomarev je rekao da su partizani u Rusiji spremni za daljnje slične napade na visokoprofilne mete povezane s Kremljom, uključujući zvaničnike, oligarhe i članove ruskih sigurnosnih agencija.

Klix

Provjerite slična mjesta

Abazović za sjutra sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, prisustvuje Novović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sazvao je za sjutra (8h) Vijeće za nacionalnu …