Viele Euro Geldscheine

Ko je Hercegovac čija je firma prodata Britancima za blizu milijardu eura

Britanska kladioničarska firma Entaina dogovorila je kupovinu 75 odsto hrvatskog kladioničara SuperSport od investicione grupe EMMA Capital.

Dvije strane su se dogovorile, kako prenose hrvatski mediji, da će svoje udjele unijeti u novoosnovani joint venture Entain CEE, u kojem će svaka imati udjele u odgovarajućem odnosu, tj. 75:25. Realizacija transakcije očekuje se do kraja godine, a njena ukupna vrijednost biće ukupno 920 miliona eura.

SuperSport je osnovan 2000. godine. Baziran je na sportskom klađenju, ali djeluje i u drugim segmentima poput online casina. Ima 54 odsto tržišnog udjela na hrvatskom tržištu, a ima ključne sponzorske ugovore kao što su prava na klađenje za sve lige Hrvatskog nogometnog saveza za period od 2022. do 2026. godine.

Prošle godine prihodi firme su iznosili oko 950 miliona kuna (blizu 250 miliona KM). Neto dobit bila je čak 586 miliona kuna (preko 152 miliona KM), što je skok od 27 odsto.

Prema finansijskim izvještajima, Super sport ima oko 1000 radnika čija je prosječna neto plata lani iznosila oko 6500 kuna (blizu 850 eura), što je za 7% više nego godinu ranije.

Inače, zagrebačku kompaniju Super sport osnovao je hercegovački preduzetnik Danko Ćorić koji je većinski udio u firmi prije tri godine prodao češkom investitoru EMMA Capital.

Ćorić je zadržao manjinski udio i odlučio se posvetiti ulaganjima u turizam.

Rođeni Širokobriježanin Danko Ćorić jedan je od najbogatijih Hrvata, a hrvatski mediji pišu kako je riječ o izrazito samozatajnom biznismenu.

Nezavisne

Provjerite slična mjesta

KONAČNO: Euro počinje da se oporavlja, dolar posustaje

Euro se kreće danas u Aziji blizu najvišeg nivoa od 22. septembra prema dolaru, američka …