Budi odgovoran: Pohvalili Abazovića i Šćekića

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano pet prijava, na osnovu kojih nije izrečena novčana kazna, a evidentirana je i jedna pohvala.

Pozitivan primjer se, kako je navedeno, odnosio na posjetu premijera Dritana Abazovića i ministra zdravlja Dragoslava Šćekića specijalnoj bolnici Risan.

“Pohvale! Mogu li gospoda da obiđu i druge dvije specijalne bolnice u državi i da im pomognu u smislu ulaganja”, navedeno je u pohvali.

Građani su se žalili na nepropisno parkiranje, buku, prašinu, rezanje asfalta i blokiranje prolaza u Beranama, loš prilaz plaži Trsteno, kao i odlaganje otpada u korito Morače.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Dan

Provjerite slična mjesta

Gjeloshaj sa Fragojanisom: Vlada Crne Gore biće iskren partner i prijatelj grčkim investitorima

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Gjeloshaj, sastao se danas sa zamjenikom ministra vanjskih poslova …