BEŠIĆ: Izbori realni, pobjednici se ne mogu dogovoriti

Da pobjednici izbora prije dvije godine mogu formirati novu vladu skoro pa je nemoguće, kaže profesor Miloš Bešić.

“Sve i da se desi ne mislim da je to dobro rješenje sa stanovišta političke stabilnosti, prosto, toliko je zle krvi između političkih aktera tih partija. Toliko je riječi upućeno jedni drugima. Ne vidim da to može da bude jedna stabilna vlada koja može stabilno da obavlja svoj posao”, ističe Bešić.

Takva nestabilna Vlada bila bi, kaže Bešić, i ona koju bi eventualno formirale Demokrate i DPS.

“URA je u kampanji bila “antidps” partija pa je napravila manjinsku vladu uz podršku DPS-a. Ako je to bilo moguće onda je sve zaista moguće, ali kažem nije puno vjerovatno”, napominje Bešić.

Iz DPS-a, dan nakon pada 43. Vlade kažu da vanredni izbori najčistiji rješenje i poručuju da su spremni na dijalog sa svim partijama kako bi se stvorili uslovi za izlazak na birališta.

I profesor Bešić smatra da su izbori na svim nivoima najbolje rješenje i to krajem oktobra kada su zakazani lokalni u više opština.

“Niko nije zadovoljan sa jučerašnjim danom. DPS nije zadovoljan jer njihov uticaj nije veći nego juče bez obzira što je na njihovu inicijativu oborena Vlada. Ostali akteri ne mogu da se dogovore, sve i da se dogovore nemaju valjanu poziciju da obezbijede političku stabilnost i da ponovim da mimo izbora ne vidim nikakav valjano rješenje”, kaže Bešić.

Bešić, međutim, nije siguran koliko bi novi izbori promijenili političku scenu jer niko ne bi imao stabilnu većinu, pa bi smatra opet jedan poslanik bio tas na vagi.

Provjerite slična mjesta

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …