Pala Abazovićeva Vlada

Glasovima poslanika DPS-a, SDP-a, SD-a, Bošnjačke stranke i Demokrata izglasano je nepovjerenje vladi Dritana Abazovića.

Za nepovjerenje 43. Vladi Crne Gore glasalo je 50 poslanika dok je jedan bio protiv.

Abazović je u završnom izlaganju rekao kako se nada da će se uskoro konstituisana nova Vlada i da će predsjednik nekome “od večerašnje većine” dati mandat da sastavi kabinet.

“Ako se to ne desi, to je neozbiljno i gurnuli ste državu u nestabilnost. Želim da tumačim ovo kao doprinos pomirenju, a ne kao neku negativnost. Crna Gora uz dosta muka prelazi neke nivoe demokratije – 30. avgusta 2020. je osvojena sloboda, sad neka manja ostrva slobode, i to je bitno”.

Činjenica je, kako je rekao, da pobjedu večeras odnosi DPS uz pomoć nekih opozicionih snaga, koje “od večeras to možda nisu”.

“Ovo je samo jedna od bitaka i svi ćemo se uskoro susresti, da se suočimo sa sudom građana. Vjerujem da DPS tada više neće formirati nijednu Vladu. Da ljudi koji su unutar Vlade, a rade za određene strukture u cilju destabilizacije, ili unutar nove parlamentarne većine a rade isto, više neće imati tu priliku. Siguran sam da će neki završiti političku karijeru, to je vrlo blagotvorno. Mislim da će to označiti novi početak za cijelu Crnu Goru.”

Aleksa Bečić (Demokrate) rekao je da se građani dobro sjećaju ko je “prekrojio izbornu volju”. Prema njegovim riječima, siguran je da su im potpuno jasni “dupli pasovi koji se igraju i određene diskusije”.

“Nije se dobro skrivati i pozivati na Temeljni ugovor. Nije dobro ni zloupotrebljavati pitanje borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije… Što se tiče današnje pauze, rekao sam da je to pokušaj političkog blefiranja s više strana. Ono što ste nam dostavili nije inicijativa, već saopštenje za javnost u kom su sublimirane Abazovićeve izjave. Ako je neko mislio da smo politički naivni da upadnemo u trik varijantu, definitivno se grdno prevario. Sve smo blefove i trikove davno razumjeli. Ne postoji nijedna prepreka da se već sjutra, ako su ovo bile iskrene diskusije, krene da dogovara pobjednička parlamentarna većina. To je reset, tako ste me vi učili u januaru i februaru, kad ste me razriješili… Oni hoće da budu Vlada u tehničkom mandatu i hoće s funkcijama i ovom konstelacijom snaga da uđu u kampanju za izbore”.

Provjerite slična mjesta

DPS: Pozdravljamo akciju, jasno da je zeleno svjetlo za sverc zaplijenjenih cigareta davao Abazović

Demokratska partija socijalista pozdravlja akciju Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva u otkrivanju …