Tivat: Protest građana i blokada saobraćaja zbog Aerodroma

Slobodni građani Tivta, organizovaće u subotu ujutro protest u tom gradu, protiv bilo kakvih odluka da se Aerodrom Tivat proda ili da u zakup. Za Radio Crne Gore ističu da će za vrijeme jednosatnog protesta, koji su policiji na vrijeme prijavili, u Tivtu biti obustavljen saobraćaj. Građane mole za razumijevanje i pozivaju ih da im se pridruže.

Protest najavljen za subotu 20. avgusta. počeće kod Sportske dvorane Župa odakle će okupljeni građani u 8 sati magistralnim putem krenuti ka Aerodromu Tivat.

Igor Radošević ispred organizatora kazao je za Radio Crne Gore da je riječ o mirnom protestu koji je prijavljen policiji. U periodu od 8 sati do 9 i 15 saobraćaj na magistralnom putu biće blokiran, najavljuje Radošević.

“Biće blokirana jedna traka te saobraćajnice, eventualno obije trake. Boka više ne može da čeka, Boka je prešla u kravu muzaru Podgorice. Ovo će biti samo jedan u nizu protesta i krećemo od našeg najvažnijeg resursa. Jako mi je žao što moramo naš grad blokirati u sred turističke sezone, ali ovo je jedini radikalan način da nas vide ”, ističe Radošević.

Da se svaka Vlada okane priče o prodaji, davanju u zakup ili pod koncesiju Aerodroma Tivat, zahtjevi su slobodnih građana, poručuje jedna od njih Sandra Sindik .

“Ako je iko mi u Tivtu smo opečeni kada tako lagano krene neka priča. Pa smo tako izgubili Arsenal, pa HTP Mimozu, pa Primorije, pa na kraju i najveće ostrvo Sveti Marko. To ubacivanje stranog kapitala u nešto što radi i što može sebe održavati i unaprijeđivati je zaista smiješno i besmisleno”, navodi Sindik.

Sindik naglašava da postoje još neriješena imovinsko – pravna pitanja oko zemljišta koje su, kako kaže, preci ostavili za bolje sjutra potomcima .

“Evo danas smo mi ti potomci, i treba sad nekom investitoru sve to da se da. To je ravno ludilu. Vrijeme je da se kaže stop i dalje ruke od naše zemlje“, ističe Sindik.

Organizatori protesta pozvali su sve stanovnike Boke da se u subotu okupe pored Sportske dvorane Župa, odakle će u osam sati krenuti u protestnu šetnju prema Aerodromu Tivat.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Članovi “Preokreta” u Briselu prezentovali programske ciljeve pokreta

Članovi pokreta “Preokret” Srđan Perić i Boško Milović boravili su u Briselu gdje su prezentovali …