DPS neće odustati od inicijative za smjenu Vlade

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević kazao je da ta partija neće odustati od inicijative za izglasvanje nepovjerenja Vladi.

Kao nebrojeno puta do sada spekulacije na račun DPS-a nijesu imale utemeljenje u istini, tako je i ovoga puta. Sjutra ćemo razmatrati inicijativu o smjeni Vlade – rekao je sinoć Rakočević za Gradsku TV.

Očekuje, kako kaže, da će poslanici izglasati nepovjerenje Vladi.

Ozbiljni ljudi kad se late nekog posla to rade sa namjerom i predubjeđenjem da će uspjeti. Ne bi ulazili u bilo koji posao, a da vjerujemo da ćemo zabilježiti poraz. Optimisti smo da ćemo naći u parlamentu dovoljno odgovornih poslanika da riješimo najvažnije pitanje u Crnoj Gori, da Vladu koja služi tuđim interesima sklonimo da političke scene i otvorimo prostor za novu političku okolnost – istakao je Rakočević.

U tom poslu im, ističe, trebaju poslanici koji ne misle kao oni iz suverenističkog, evropskog bloka.

Nijesmo slijepi, razumijemo. Međutim, svjesni smo i sigurni da postoji pregršt razloga za sve poslanike u parlamentu da glasaju, svako iz svojeg razloga, za smjenu Vlade. Oni koji su ostali u opoziciji u maju, kada je formirana manjinska Vlada, oni imaju makar razlog više da obore Vladu. Zbog toga vjerujemo da postoji racionalan razlog da inicijativa dobije zeleno svjetlo u parlamentu – naglasio je Rakočević.

Njegovi, kako kaže, logični zaključci materijalizovani su juče novom inicijativom o smjeni Vlade, ističući da su se 68 poslanika javno izjasnili da su za pad Vlade.

Bez obzira na to što se iza jučeranje inicijative DF-a krije možda politički trik – oni su se jasno izjasnili, zajedno sa Demokratama i još nekoliko poslanika iz drugih političkih partija, da su za pad Vlade. Dali su obrazloženje u inicijativi, oni se kud i kamo razlikuju od naših, ali zajednički imenitelj je da je ova Vlada odustala od evropskog puta. Ona je dobila samo jedan mandat da iskoristi veliku šansu koja se otvorila pred Crnom Gorom da ubrza evropski put i iskoristi šansu za zelenu kartu, brzi ulazak u Evropsku uniju – kazao je Rakočević.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

KONAČNO: Euro počinje da se oporavlja, dolar posustaje

Euro se kreće danas u Aziji blizu najvišeg nivoa od 22. septembra prema dolaru, američka …