Abazović: Rekonstrukcija vlade podrazumijeva da premijer ostaje

Premijer Dritan Abazović kazao je da rekonstrukcija Vlade, ukoliko danas ne dođe do nejnog pada, podrazumijeva da on ostane premijer.

Ova Vlada je donijela istorijske odluke za ovu državo, to niko nikad neće osporiti, a taj značaj će se tek prepoznavat. Ako neko misli da treba da idemo u period destabilizacije, zasustavimo borbu protiv kriminala, širimo mržnju…. to je okej. Neke tradicionalne političke opcije nisu navikle na neke novitete. Ja sam prvi dan tepih okrenuo napačke i pokušao sve stvari da riješim. Ili ćemo da idemo naprijed ili ćemo da tavorimo u mjesto, ta se odluka donosi danas – rekao je Abazović novinarima pred početak sjednice Skupštine.

Premijer je rekao da nije imao konkretne razgovore oko eventualne rekonstrukcije Vlade, ukoliko ona ne padne danas.

To ostaje ponuda, ali zavisi od toga ako se danas ne konstituiše nova većina, što je možda i realnije. Onda je za očekivati da ta većina odradi buduće procese. U tom slučaju ćemo se korektno izmaći – kazao je Abazović.

Ukoliko doće do rekonstrukcije, to podrazumijeva da premijer ostaje isti, kazao je Abazović.

Više puta sam pokušao da objasnim. Dok je mandat u rukama premijera građani mogu da budu mirni što se tiče borbre protiv kriminala. Momentom kad mehanizam pređe kod predsjednika države odgovornost ide kod njega. Ako to žele poslanici opozicije, to je legitimno – rekao je premijer.

U momentu kad podnesem ostavku, moram da idem ka predsjedniku države, teoretski – rekao je on odgovarajući na pitanje da li bi bio spreman da podnese ostavku.

Upitan o navodnom dolasku Milorada Dodika u Crnu Goru, Abazović je kazao da se on prijavio i da na Svetom Stefanu boravi privatno.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …