Odzvonilo nepropisnom parkiranju: “Oko sokolovo” uskoro na ulicama Podgorice

Parking servis d.o.o Podgorica nastavlja sa modernizacijom usluga, a sve sa ciljem unapređenja stanja saobraćaja u mirovanju. U skladu sa tim, u toku je nabavka električnog vozila “Oko sokolovo”, koje posjeduje sistem snimanja parkiranih vozila. Sistem “Oko sokolovo” će putem video-nadzora provjeravati da li su vozači propisno parkirali automobile. Zahvaljujući uvođenju ovog sistema regulisaće se nepropisno parkiranje na pješačkim prelazima, trotoarima, na mjestima predviđenim za osobe sa invaliditetom, ali će se kontrolisati i naplata parkiranja.

Osim toga, ubrzaće se proces rada, posebno u segmentu naplate i terenskog djelovanja kontrole parkiranja, a uvođenjem novih tehnologija unaprijediće se i evidencija parkiranih vozila što će povećati efikasnost rada ovog preduzeća. Kroz ove aktivnosti zaokružiće se proces podizanja energetske efikasnosti rada Parking servisa, koji je u prethodnom periodu unaprijeđen instalacijom stanice za punjenje električnih vozila, kao i postavljanjem solarnih panela za rad iste u garaži u Ulici arhitekte Milana Popovića.

Podsjećamo, u toku je postavljanje informativnih LED tabli sa informacijama o slobodnim parking mjestima, a pored toga svakodnevno se radi na obezbjeđivanju novog parking prostora u svim djelovima Podgorice.

Provjerite slična mjesta

Abazović za sjutra sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, prisustvuje Novović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sazvao je za sjutra (8h) Vijeće za nacionalnu …