EPCG će sagledati stanje Željezare pa tek onda odlučiti o kupovini

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) na fonu sastanka sa predsjednikom Vlade, prvo sagledati stanje u kome se nalazi Željezara, kako bi se dalje, kroz razgovore sa aktuelnim vlasnikom, vidjelo kakve su mogućnosti za investiranje, saopštili su za “Dan” iz te državne kompanije.

– U svakom slučaju, EPCG će, kao i do sada, blagovremeno obavještavati javnost o svim svojim poslovnim potezima, naročito ukoliko dođe do bilo kakvih promjena u pogledu statusa naše kompanije u rješavanju problema koji se odnosi na Željezaru – kazali su iz EPCG.

Iz Elektroprivrede su istakli da je, kao što je poznato, predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović prisustvovao sastanku sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem na kome se razgovaralo o modelima rješavanja problema u vezi sa statusom Željezare.

– Po odobrenju Vlade, kao predstavnika većinskog akcionara EPCG, otpočeće proces razgovora sa Toščelikom. Što se tiče daljih koraka, odnosno toka pregovora, načina upravljanja Željezarom u slučaju da dođe do takve realizacije, u ovom trenutku ne možemo reći ništa specifično, jer novina u tom pogledu nema – poručili su iz EPCG.

Dan

Provjerite slična mjesta

KONAČNO: Euro počinje da se oporavlja, dolar posustaje

Euro se kreće danas u Aziji blizu najvišeg nivoa od 22. septembra prema dolaru, američka …