GI “21.maj”: Zabraniti ulazak u Crnu Goru Dimoviću i Bošku Obradoviću

Građanska inicijativa ,,21. maj“ uputila je inicijativu ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću i direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu da se Feđi Dimoviću, frontmenu grupe ,,Beogradski sindikat“ zabrani ulazak u Crnu Goru, kao i Bošku Obradoviću, predsjedniku Srpskog pokreta Dveri, koji je poslanik i predsjednik poslaničke grupe tog pokreta u Narodnoj skupštini Srbije.

– Imajući u vidu ukupne javne nastupe gospodina Feđe Dimovića, perjanice (frontmena) grupe ,,Beogradski sindikat“ i činjenicu da koncerti ove muzičke grupe i medijska oglašavanja njenih članova veoma često, nažalost, podstiču nacionalizam i produbljuju podjele u Crnoj Gori, pozivamo Vas da razmotrite mogućnost izricanja mjere zabrane ulaska u Crnu Goru iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbjednosti – navodi GI ,,21. maj“ u inicijativi čiji su potpisnici Marko Pejović, Andrej Nedović, Aleksandar Saša Zeković, Miodrag Backović i Ljubomir Filipović, a u koju je CdM imao uvid.

Svjesni su, kažu, da je inicirana mjera izuzetno nepopularna.

Ukazuju da se na koncertima ,,Beogradskog sindikata“ ne uvažava činjenica da je država Crna Gora priznala i prihvatila nezavisnost Kosova.

Dodatno, ističu, na potpuno neutemeljen način, često senzacionalistički i sa namjerom da se podstiče uznemirenje i panika kod građana, pa i njihove podjele, govori se o unutrašnjim i međuetničkim odnosima u Crnoj Gori.

– Tako je nedavno rečeno da je ,,Herceg Novi najveći srpski grad u Boki“. Nije ispravio novinarku medija ,,Jadran Novi“ da je njegova grupa navodno snimila ,,himnu borbe protiv agresije nad srpskim narodom u Crnoj Gori“ već je, naprotiv, prihvatio i afirmisao takvu tezu i dodatno istakao da mu je drago što je njegova pjesma bila djelić borbe za slobodu (srpskog) naroda u Crnoj Gori koja je konačno završena (nedavnim) potpisivanjem tzv. Temeljnog ugovora – ukazuje GI ,,21. maj“.

Provjerite slična mjesta

Abazović za sjutra sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, prisustvuje Novović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sazvao je za sjutra (8h) Vijeće za nacionalnu …