DEMOKRATE: Abazović zvanično da predloži rekonstrukciju Vlade

Osim što od premijera traže ostavku, iz Demokratske Crne Gore za Dritana Abazovića imaju još jedan zahtjev. Ako želi rekonstrukciju Vlade treba to zvanično da predloži pobjednicima izbora 2020. godine. No, nakon svih političkih previranja i teških optužbi među nekadašnjim partnerima pitanje je da li je ponovna saradnja moguća.

Poruku premijera da će u slučaju opstanka vlade uslijediti njena rekonstrukcija, iz Demokratske Crne Gore su spremno dočekali.

“Gospodin Abazović, ukoliko zaista želi da se ozbiljno bavi politikom, da njegove izjave budu smislene, treba da ponudi poslanicima, ako je mislio na poslanike pobjednice izbora, koju je on prekomponovao sa SNP, on treba da u pisanom obliku tu inicijativu predloži ostalim kolegama, a mi ćemo, kao odgovoran politički subjekt i u odnosu na ono što je snaga naših 9 poslanika, i tu inicijativu razmatrati”, kazao je Televiziji Crne Gore Vladimir Martinović, poslanik Demokrata.

Bilo kakav dogovor većine od 30. avgusta, prihvatljiv je za Ujedinjenu Crnu Goru.

“Što god se većina od 30. avgusta dogovori, mi ćemo biti, iz Ujedinjene CG, konstruktivni, iako smo mi na početku rušenja one Vlade, naše Vlade, tražili da se ipak izađe na izbore, da se na izborima traži rješenje i reset za ovu političku situaciju”, kazao je Vladimir Dobričanin iz UCG.

Dok se čeka sjednica Parlamenta na kojoj je planirano da odlučuje o sudbini Vlade, premijer Dritan Abazović poručuje da je relaksiran.

“Ko želi da se poništi Temeljni ugovor, da se opet vratimo u podjele, svađe, u mržnju, neka izabere taj put. Sve što sam imao u prethodnom periodu, rekao sam, 19. ću poći u Skupštinu, saopštiću još neke stvari, mislim da će biti zanimljive, i to je to”, rekoa je Abazović tokom posjete beranskoj bolnici.

Ni u Socijalističkoj narodnoj ne strahuju od ishoda sjednice zakazane za petak.

“Ko će to biti u Skupštini, koji će izglasati nepovjerenje Vladi, koja je potpisala Temeljni ugovor, to ćemo da vidimo i vidjeće građani sami”, poručio je poslanik SNP-a Dragan Vučić.

Šta možemo očekivati u petak na sjednici parlamenta, još uvijek nije jasno. Ono što je jasno jeste da Vlada Dritana Abazovića, u ovom sastavu, nema podršku većeg dijela poslanika, kako opozicije, tako ni vlasti.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Abazović za sjutra sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, prisustvuje Novović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sazvao je za sjutra (8h) Vijeće za nacionalnu …