Demokrate: Abazović da podnese ostavku i stvori pretpostavke da birači koji su pobijedili 30. avgusta ponovo pobijede

Demokratska Crna Gora reagovala je na navode premijera Dritana Abazovića na Televiziji Vijesti, pozvavši ga da podnese ostavku i stvori pretpostavke da “birači koji su pobijedili 30. avgusta ponovo pobijede”, kroz, kako navode, izbor nove Vlade ili sprovođenje izbora.

U moru, kako su saopštili, Abazovićevih “kontradiktornih intervjua, ovaj je najkontradiktorniji”.

“Prvo, Gospodin Abazović očito i dalje nije svjestan da su mu propali koncepti obje Vlade u kojima je sa 3 poslanika imao najveći dio vlasti, da mu ne vjeruje 90% Parlamenta, te da mu riječ nema nikakvu političku težinu”, poručuju Demokrate.

Kao drugu stavku u saopštenju ističu Abazovićeve navode da je neodgovorno omogućiti da mandat daje Đukanović, poručivši da mu je prethodno Đukanović dao i mandat, ali i glas svih poslanika DPS-a.

“I ne samo to, Abazoviću je dao mandat na riječ Abazovića, i to bez ijednog, a kamoli potpisa 41 poslanika. Dotle ide povjerenje na relaciji DPS – Abazović. Dosta je jeftinih trikova i varanja naroda i države na sedmičnom nivou”, poručuju Demokrate.

Dodaju da u “prevarantske modele i koalicije u kakve ste Vi ulazili nećemo ulaziti, kakvu god odluku da donese Predsjedništvo Demokratske Crne Gore u odnosu na 19. avgust”.

“…Jer mi za razliku od Vas nijesmo DPS igrači, nijesmo ni mali, ni veliki DPS-ovci, mi smo poslanici koje su birali birači koji su pobijedili 30. avgusta. Mi njih predstavljamo i u ime njih govorimo, tako da smo obavezani narodnom odlukom da branimo narodnu pobjedu”, navodi se u saopštenju.

Kažu da na stolu za odlučivanje imaju samo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja DPS-URA-SNP Vladi, “čija smo najtvrđa opozicija od prvog dana i o njoj ćemo vrlo brzo odlučiti.”

“Ako se u međuvremenu pojavi i neka druga pisana inicijativa, koju je Abazović usaglasio sa najmanje 32 poslanika, kao ozbiljan subjekt, koji ima 9 poslanika, razmotrićemo i nju”, zaključuju Demokrate.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Abazović za sjutra sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, prisustvuje Novović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sazvao je za sjutra (8h) Vijeće za nacionalnu …