Privedeno sedam Podgoričana, osumnjičeni za omalovažavanje i ometanje policije

Kolašinska policija privela je sedam Podgoričana, zbog, kako je “Vijestima” nezvanično rečeno, omalovažavanja i ometanja policijskih službenika.

Navodno, kada je policija krenula da uruči prekršajne naloge vozačima dva nepropisno parkirana vozila u Ulici 13. jula, osobe koje su bile u tim vozilima omaložavali su ih, a jedan vozač je pokrenuo auto i, kako je rečeno “Vijestima” iz policije, udario dežurnog starješinu retrovizorom.

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju policajci su bili priniđeni da upotrijebe i biber sprej.

Privedeni su bili u grupi Podgoričana, koji su učestvovali u džipijadi.

Više od deset njihovih prijatelja trenutno su ispred kolašinskog OB. Neki od njih su “Vijestima” rekli da je policija neprofesionalno postupila.

Negiraju da je bilo nasrtaja na dežurnog starješinu, a konflikt je nastao, tvrde, nakon što je policija naredila da pomjere vozila, ali vozačima nije vratila dokumenta.

“Zbog toga je nastao konflikt, jer su naši drugovi odbijali da krenu kroz grad vozilom bez dokumenta. Policajac tvrdimo nije udaren retrovizorom. Policija je bez nužde upotrijebila biber sprej od čega se jedan od privedenih dva puta onesvješćivao. Imamo video snimke kao dokaz naših riječi, a policija je pokušala da nama koji smo snimali otme telefone”, ispričali su neki od okupljenih ispred OB.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Abazović za sjutra sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, prisustvuje Novović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sazvao je za sjutra (8h) Vijeće za nacionalnu …