Ostrvo daje po 15 hiljada eura bespovratno da privuče stanovnike

Na ovom italijanskom ostrvu odlučili su se na drastične poteze kako bi privukli nove stanovnike u svoje ruralne djelove.

Nakon što su neki dkelovi Italije već odlučili da plate ljudima i tako ih privuku, istim putem su krenuli i na Sardiniji, prenosi portal bizlife.rs.

Dobra vijest je da novac koji jednom dobijete, ne morate vraćati, jer je on namijenjen borbi protiv depopulacije ruralnih područja i pružanju privrednih podsticaja za postojeće stanovnike.

Sardinija je poznata po nekim od najvećih, najljepših i najnetaknutijih plaža u Evropi.

Uz gradove prepune kulture, ogroman broj sunčanih dana u godini i jedan od najvećih broja ljudi koji su proslavili stoti rođendan, teško je zamisliti još mnogo mjesta na planeti koji bi bili ugodniji za život.

Ipak, postoji nekoliko stvari koje treba ispuniti da biste došli do novca:

Novac obavezno mora da bude namijenjen za kupovinu ili renoviranje kuće, a da biste ispunili uslove, morate se nastaniti u opštini na Sardiniji sa manje od tri hiljade stanovnika i onda na račun leže tačno 15.000 eura.

Ukupno je za ovaj projekat opredeljeno oko 46,5 miliona eura što će biti dovoljno za najmanje 3.000 domaćinstava.

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …