Objavljena imena žrtava i povrijeđenih u nezapamćenom masakru

Crna Gora je juče svjedočila nezapamćenoj tragediji koja se dogodila u Prijestonici, kada je Cetinjanin Vuk Borilović (34) ubio deset svojih komšija – sugrađana, od kojih su dvoje djeca i ranio njih šest.

Borilović je pucao iz lovačkog karabina nasumično u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Ubicu je tokom razmjene vatre sa policijom, prema tvrdnjama očevidaca, hicima iz pištolja lišio života sugrađanin Neno Kaluđerović i spriječio dalje nevine žrtve.

Borilović je prije nego što je ubijen odbijao da se preda policiji, koja ga je opkolila i nije dozvoljavao da Hitna pomoć pomogne povrijeđenima.

Na pitanje kako se odvijao zločin, portalu PRESS iz policije je nezvanično saopšteno da je Borilović nešto posle 15.30 sati ušao u stan kod svojih podstanara. Tu je ubio jedanaestogodišnjeg dječaka a potom njegovog tri godine mlađeg brata, pucao je i u njihovu majku – medicinsku sestru Natašu Pajović Martinović.

Pajović Martinović je bila živa nakon napada, ali je gotovo sat vremena kasnije izdahnula u Opštoj Bolnici na Cetinju.

Nakon što je usmrtio podstanare, pozvao je navodno njihovog oca i supruga medicinske sestre Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”.

U narednih gotovo sat vremena, Borilović je nasumično ubio još sedam ljudi i ranio šestoro.

Nakon ubistva tri člana porodice Martinović ušao je u komšijsku kuću gdje je ubio starije komšije – Danijelu i Dimitrija Drecuna. Tu je teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32).

Na pragu te porodične kuće ubio je i Rajka Drecuna (56), koji je dotrčao kada je čuo pucnje.

Borilović je ubio i komšiju Milana Mitrovića (37), a potom i svog ujaka Gorana Đurišića (54), koji ga je – prema tvrdnjama očevidaca pozvao da stane sa ubijanjem.

Nakon ubistva ujaka ubica je sišao niz ulicu i lišio života komšinice Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Borilović se u tim trenucima ponašao kao da je nasumično lovio ljude, kao da je htio što više da ih ubije. Bio je opasan sa futrolom za metke.

Ranio je još četvoro komšija – Filipa Đurkovića, Darinku Čelebić, Milevu Ramadanović i Slavicu Zvicer, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada. Iz Kliničkog centra Crne Gore saopštili su jutros da je troje ranjenih operisano i da su smješteni u Jedinici intenzivne njege.

Press

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …