Priprema se najvažniji događaj u istoriji kriptovaluta

Etirijum radi na prelasku na novi model za osiguranje mreže koji se zove dokaz o ulozi – proof of stake.

Etirijum (ethereum), druga najveća kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti, upravo je izveo posljednju generalnu probu uoči godinama iščekivane nadogradnje koja se tretira kao jedan od najvažnijih događaja u istoriji kriptovaluta, prenosi Blic.

Od svog nastanka prije gotovo deset godina, etirijum se rudario kroz takozvani model dokaza rada. Uključuje složene matematičke jednačine za čije rješavanje se utrkuje ogroman broj mašina i zahtijeva obilje energije. Rudarenje bitkoina slijedi sličan proces, piše See Biz.

Etirijum radi na prelasku na novi model za osiguranje mreže koji se zove dokaz uloge – proof of stake. Umjesto da se oslanja na energetski intenzivno rudarenje, nova metoda zahtjeva od korisnika da iskoriste svoju postojeću predmemoriju etera kao sredstvo za provjeru transakcija i tokena za kovanje. Koristi manje energije i očekuje se da će se pretvoriti u brže transakcije.

Ansgar Ditrihs, istraživač iz Fondacije Etirijum, rekao je u tvitu da je najrelevantniji metrički pokazatelj uspjeha kada je reč o suvoj vožnji kao što je ova posmatranje vremena do finalizacije. Nazvao je to “još jednim uspješnim testom”.

Istraživački saradnik iz Galaksi didžitala istakao je da je stopa učešća nakon probnog spajanja pala i izgledalo je kao da je možda postojao problem s jednim od klijenata – ali sve u svemu, uspjelo je.

“Uspešno spajanje = lanac se finalizuje”, napisala je Kristin Kim u tvitu, dodajući da ćemo verovatno videti slične vrste problema s nadogradnjom na glavnoj mreži, “ali poenta je da je spajanje uspjelo”.

Provjerite slična mjesta

Članovi “Preokreta” u Briselu prezentovali programske ciljeve pokreta

Članovi pokreta “Preokret” Srđan Perić i Boško Milović boravili su u Briselu gdje su prezentovali …