Deseti dan protesta prosvjetnih radnika: Još uvijek čekaju ključeve od stanova

Prosvjetari iz Budve deset dana provode po šatorima na ledini ispred zgrade Opštine Budva.

Njih 20 istrajava da konačno, poslije deceniju čekanja, dobiju ključeve od stanova koji se nalaze u zgradama u Dubovici.

Prosvjetari su prekjuče dali rok Stambenoj zadruzi Solidarno koja je investitor i izvođaču radova Cijevna komerc da im dodijele ključeve.

Jedan od organizatora protesta Krsto Vuković, direktor škole „Danilo Kiš“, juče se obratio javnosti i kazao da velikom broju kolega ističe snaga, jer su danima ispred Opštine na 40 stepeni i noćima ispod šatora na goloj ledini.Antibiotici, analgetici, ljekovi za povišeni pritisak, dijabetes i srčane smetnje idu gotovo iz ruke u ruku. Nekoliko koleginica sa operacijom kancera strpljivo sjede i čekaju kakav-takav signal moćnika ove naše, lijepe države. A signala nema pa nema. Osim poruke bivšeg ministra prosvjete Damira Šehovića koji je zakazivanjem sjednice Odbora tek za 16. avgust i to tik ispred vanrednog zasijedanja Skupštine jasno stavio do znanja ko kosi a ko vodu nosi, odnosno, šta prosvjeta znači ovom društvu. I šta njemu lično znače ljudi za koje je bio odgovoran u zahuktalom ministrovanju kada je iz komfora stana kojeg mu je platio narod potpisivao razne sporazume, a naročito onaj sa Stanišićem – napisao je Vuković.

Vuković je poručio da nastavljaju protest te da idu dalje „uz neponovljivi i neprocjenjivi osjećaj slobode i opori ukus gorčine“.

Prosvjetari već deceniju čekaju da se usele u 147 stanova u tri lamele u naselju Dubovica, i po cijeni kvadrata od 650 eura, a ne 890 kako je naknadno izmijenjeno. Na stanove čekaju zaposleni Srednje mješovite škole ,,Danilo Kiš“, OŠ ,,Stefan Mitrov Ljubiša“, Druge osnovne škole, Škole za osnovno muzičko obrazovanje i Predškolske ustanove ,,Ljubica Jovanović Maše“.

Zaposleni u budvanskim školama su još 1996. godine dobili plac od Opštine Budva u naselju Lazi. Taj plac je uskoro zamijenjen novim u Dubovici, a 2010. godine je zadruga Solidarno dobila od budvanskih škola pravo na upotrebu nepokretnosti.

Provjerite slična mjesta

Abazović za sjutra sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, prisustvuje Novović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sazvao je za sjutra (8h) Vijeće za nacionalnu …