Vratili im se turisti iz Velike Britanije, EU i SAD

Za hotel ,,Chedi Luštica Bay“ ova godina je najbolja od otvaranja 2018. godine, a već počekom avgusta premašen je cjelokupan prošlogodišnji prihod, saopštila je zamjenica direktora prodaje Leonarda Dedić.

Ona je u razgovoru za Radio Tivat kazala da je prošla godina za ,,Chedi“ bila bolja od 2019. godine, a ova je već sada oko 35 odsto bolja u odnosu na prošlu.

– Ovaj podatak najbolje govori o ovogodišnjoj sezoni, ali i predsezoni – rekla je Dedić.

Hotelu su se, kako je navela, vratili turisti sa tradicionalnih tržišta, te je najviše gostiju došlo iz Zapadne i Centralne Evrope, na prvom mjestu Velike Britanije, potom Njemačke i Švajcarske. U strukturi gostiju značajan procenat je iz SAD, ali i iz regiona, prije svega iz Srbije.

– To su najistaknutija tržišta, ali je lista raznolika i imamo gostiju iz skoro svih krajeva svijeta – objasnila je Dedić i dodala da imaju mnogo veći broj direktnih rezervacija, te da je porast nezavisnosti u posrednicima želja svakog hotela, što pokazuje da marketinški idu u pravom smjeru.

– Takođe je porastao i broj stalnih gostiju i prosječna dužina boravka u sezoni je porasla za skoro duplo u odnosu na prošlu godinu – dodala je Dedić.

Ona je predstojeći period okarakterisala kao odličan, jer je avgust veoma dobro popunjen, a uz aktuelne last minute bukinge kao ovogodišnji trend očekuje se da ostatak kapaciteta uskoro bude zauzet.

Podsjetila je da je hotel otvoren cijele godine, pa se za zimski period oslanjaju na tržište regiona, najviše zbog ograničene avio konekcije.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …