SDT: Nema dokaza da su članovi OKG obezbijedili telefon sa SKY aplikacijom za Abazovića

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) oglasili su se saopštenjem koje potpisuje specijalni tužilac Miroslav Turković, a u kojem se navodi da nema dokaza da su članovi jedne organizovane kriminalne grupe nabavili telefon sa aplikacijom SKY ECC za premijera Dritana Abazovića.

Navodi se i da na osnovu prikupljenih dokaza ništa ne ukazuje na podatak da je Abazović dok je bio potpredsjednik Vlade koristio kriptovani mobilni telefon, odnosno da je učestvovao u komunikaciji sa okrivljenima ili drugim licima.

Turković navodi da mu je od strane bivšeg GST Milivoja Katnića početkom avgusta 2021. godine predat u rad materijal koji se odnosi na dio komunikacija ostvarenih putem aplikacija SKY Ecc, a koji je dostavljen od strane EUROPOL-a.

-Nije mi poznato kada su predmetni podaci koji se odnose na SKY ECC komunikaciju dostavljeni u SDT-u, niti mi je poznato da li je materijal koji sam primio u rad, prethodno analiziran od strane nekog drugog specijalnog tužioca. Nakon analize sadržine dostavljenih komunikacija ostvarenih putem aplikacije SKY ECC, formiran je predmet, te se započelo sa preduzimanjem dokaznih radnji u cilju utvrđivanja odlučnih činjenica. Takođe, dana 10.08.2021.godine, za postupanje u predmetu formiran je istražni tim koji su činili i službenici Uprave policije – Specijalnog policijskog odjeljenja, te policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela. Na osnovu izvršenih analiza i do tada prikupljenih dokaza izdat je nalog da se podnese krivična prijava protiv Stefana Đukića i drugih lica zbogkrivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a Krivičnog zakonika Crne Gorei više drugih krivičnih djela. Tom prilikom pet lica je lišeno slobode, nakon čega je dana 18.08.2021. godine, donesena naredba o sprovođenju istrage koja istraga je proširena u više navrata, u odnosu na druga lica i druga krivična djela- navodi Turković.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

PODGORICA: Oboren pješak

U City kvartu u Podgorici došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je oboren pješak, …