Kovačević: Uslovi za toplifikciju stvoreni još prije dvije godine

Nadam se da su nakon bezmalo dvije godine koje su u Elektroprivredi (EPCG) ,,pojeli skakavci“ po pitanju realizacije već pripremljenih kapitalnih projekata, konačno počeli da shvataju koliko su u prethodnom periodu štete nanijeli svojim postupanjem… ili se makar nadam da jesu – kazao je za Pobjedu predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević.

Direktor EPCG Nikola Rovčanin saopštio je da je raspisan javni poziv za odabir izvođača radova za prvu fazu toplifikacije Pljevalja i izradu glavnog projekta po sistemu ,,projektuj – izgradi“. Kako je naveo, u Pljevljima, konačno, nakon tri decenije čekanja dobijaju toplovod.

Kovačević tvrdi da, što se konkretnog projekta toplifikacije grada Pljevalja tiče, svi znaju da su svi uslovi za realizaciju tog projekta u potpunosti stvoreni još prije skoro dvije godine, da je tadašnja vlada potpisala ugovor o ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja i da je sastavni dio tog ugovora predviđao i toplotni izvor za potrebe toplifikacije grada, da su dobijeni UTU uslovi, urađen i revidovan idejni projekat i da je novoizabrana rukovodna struktura u EPCG još tada mogla da napravi ovaj korak koji je napravila danas nakon dvije godine lutanja.

– Zbog crnogorske, a prije svega pljevaljske javnosti važno je istaći da su ,,čuveni“ UTU koji su rukovodstvu EPCG služili kao alibi zbog kojeg navodno nijesu mogli krenuti u realizaciju projekta, izdati od strane resornog sekretarijata lokalne samouprave prije dvije godine u potpunosti identični onima koje su prije par nedjelja dobili od resornog ministarstva. Naravno, tome je prethodilo višemjesečno lutanje i populističko optuživanje Opštine Pljevlja kako ,,sprečava“ realizaciju ovog istorijskog pregnuća – zaključio je Kovačević.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

MUP i ANB: Aktivnosti protiv uticaja stranih službi, zabrana ulaska u CG za 28 osoba

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saopšteno je da “u sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti …