Vlasnik: Požar je podmetnuo visoki mladić star 20-25 godina

Vasilije Begović, jedan od vlasnika kuće u Ulici Miljana Vukova čije potkrovlje je juče u zoru teško oštećeno u požaru, sumnja da je požar podmetnut.

Begović, inače tehnolog za naftu i petrohemiju u penziji, koji već decenijama sam živi u toj kući, navodi da je bio u kući u vrijeme izbijanja požara.

On tvrdi da je uoči izbijanja požara u njegovu kuću upao visoki mladić, star između 20 i 25 godina.

Primijetio sam da se mladić neobično ponaša, kao da je nadrogiran. Obratio mi se, tražeći da mu dam drogu – dakle, nije tražio pare, nego drogu. Smatram da je taj momak podmetnuo požar, jer sam poslije toga primijetio da je počeo da se širi plamen. Nakon toga sam sišao ispred kuće, a u međuvremenu su stigli vatrogasci i moj brat od tetke. Iznijeli su plinske boce da ne bi došlo do eksplozije. Spaljen mi je dio knjiga… Nije mi jasno otkud medijima informacija da u trenutku požara nije bilo nikoga u kući – ispričao nam je Begović juče oko podne.

Očigledno još pod utiskom dešavanja od prethodnih nekoliko sati, sjedio je na pločniku prekoputa kuće, čekajući da pripadnici Službe zaštite i spašavanja potpuno ugase vatru koja je još tinjala, kako bi mogao da se vrati u svoj dom.

Jedva se držim na nogama. Vidjeću kad završe gašenje, ako je ostala makar soba u potkrovlju da nije izgorela, spavaću gore. Ako ne, onda ću ispod, na prvom spratu. Ako ne budem mogao tu da se vratim, onda ću kod braće – kazao je naš sagovornik, uz napomenu da plamen nije zahvatio prvi sprat i prizemlje kuće.

Kako nam je kazao, on boravi u dijelu kuće u potkrovlju (koje je izgorjelo u požaru) i na prvom spratu (koji nije bio zahvaćen vatrom), dok su u prizemlju poslovni prostori. Dio kuće, dodao je, pripada njegovom bratu od tetke.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je …