spajic

SPAJIĆ: Temeljni ugovor partije koristile da zamaskiraju katastrofalne rezultate u svim sferama

Aktuelna politička situacija potvrđuje da su građani taoci neozbiljnosti trenutne političke klase, koja pokazuje potpuno odsustvo vizije i nesposobnost da se na pravi način posveti vođenju države i naročito ekonomije. Jedini pošten i realan izlaz iz takve situacije jesu što skoriji izbori na svim nivoima, kazao je u razgovoru za “Dan” bivši ministar finansija i socijalnog staranja i osnivač Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić.

Temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) potpisan je 3. avgusta, što je izazvalo ozbiljnu političku krizu u trenutnoj vladajućoj većini. Samo šest sati nakon potpisivanja ugovora, 36 poslanika podnijelo je Skupštini Crne Gore zahtjev za glasanje o nepovjerenju Vladi Dritana Abazovića.

– Temeljni ugovor je pitanje koje je čitavu deceniju opterećivalo javni prostor i političke partije su ga više ili manje uspješno koristile da zamaskiraju katastrofalne rezultate u svim sferama. To pitanje je sada zatvoreno, ugovor je potpisan, a Crna Gora treba da se okrene temama od suštinske važnosti, kao što su poboljšanje životnog standarda, vladavina prava, borba protiv organizovanog kriminala i opipljive evropske integracije. Zbog nedostatka rezultata u ovim oblastima, Vlada treba da padne – ističe bivši ministar.

Navodi i da je jedan od ključnih stubova Pokreta “Evropa sad”, koji je osnovan u junu, puna zaposlenost, odnosno omogućavanje pristojnog zaposlenja svima onima koji zaista žele da rade.

– Kad taj cilj, u čiju smo ostvarivost apsolutno ubijeđeni, postignemo, biće potpuno bespredmetno govoriti o partijskoj knjižici kao uslovu za zaposlenje. To je inače samo još jedan od mamaca kojim pojedine partije i dalje mnoge građane drže zarobljene i razbijanje takvog načina razmišljanja jedan je od preduslova za napredak društva – rekao je naš sagovornik.

Na pitanje ko će biti nosioci liste za lokalne izbore zakazane za oktobar, odgovara da to još uvijek nije sigurno.

– Mi intenzivno radimo na podizanju infrastrukture pokreta u svim djelovima Crne Gore, obilazimo opštine, otvoreno razgovaramo s građanima i njihova reakcija nas izuzetno ohrabruje i potvrđuje da smo na dobrom putu. Sasvim sigurno ćemo izaći na izbore u većini opština u kojima su izbori zakazani za 23. oktobar, a u komunikaciji koju održavamo svakodnevno će se i iskristalisati nosioci lista za te izbore – zaključuje Spajić.

Dan

Provjerite slična mjesta

Abazović za sjutra sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, prisustvuje Novović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sazvao je za sjutra (8h) Vijeće za nacionalnu …