Davidović: Propadam sa radnicima, ako Željezara ne bude funkcionisala

Novi sastanak predstavnika Tosjali grupe i privrednika Miodraga Davidovića, održaće danas, nakon čega će, kako kaže, biti mnogo bliži rješenju situacije u vezi sa Željezarom. Poručio je i da kompanija Neksan od države ne traži nijedan cent.

“Pa mi ne kupujemo kutiju šibica, mi moramo da ispregovaramo s Turcima i mi s Turcima imamo sastanak ponovo u 14 casova, poslije koga ćemo sigurno biti mnogo bliži rješenju nego danas”, ističe Davidović.

On navodi da žele da pregovore dovedu do kraja, te da od države ne očekuju nijedan cent.

“Ne tražimo subvencije za struju ne tražimo subvencije za proizvodnju. Ne tražimo apsolutno nikakve benefite, ako Željezara može da funkciniše funkcionisaće, ako ne, ja i radnici ćemo zajedno propasti”, ističe Davidović.

A za funkcionisanje je potrebno dosta toga.

“Mora da se vrati Željezari ono sto je oteto, Željezara je 66 godina obezbjeđivala vodu da bi mogla da radi s jezera Liverovići i obezbjeđivala kamen za funkcionisanje krečane iz krečane Budoš koju je sagradila kupila i 66 godina radila Željezara”, navodi Davidović.

Zbog svega, Davidović od nadležnih očekuje odluke kojima će Željezara profunkcionisat. Siguran je da država ima razlog da podrži projekat koji nude i to bez ikakvog komercijalnog odnosa s državom.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …