Bogdanović: Postoji mnogo razloga za rušenje Vlade, to su politički amateri

Poslanik i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović, poručio je da postoji mnogo razloga da ta partija 19. avgusta u parlamentu glasa za rušenje Vlade Dritana Abazovića.

Da li će to i učiniti, odlučiće, kako je rekao “Vijestima”, Predsjedništvo stranke za desetak dana.

”Cjelokupnoj javnosti poznato je da se na čelu Crne Gore nalaze politički amateri, koji nemaju podršku poslanika, koji nemaju podršku naroda, kojima niti jedan politički subjekt ništa ne vjeruje, koji su izgubili podršku međunarodne zajednice, te sprovode najprimitivniji politički revanšizam. Za nas to nije pitanje Temeljnog ugovora (TU), koji podržavamo; za nas je to pitanje šanse da ova prevarantska vladajuća većina to više ne bude”, istakao je Bogdanović.

On tvrdi da su premijer Abazović (Građanski pokret URA) i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković (Socijalistička narodna partija – SNP), odustali od “resetovanja” odnosa unutar većine koja je porazila Demokratsku partiju socijalista (DPS) na izborima 2020. godine, i da ona za njih više ne postoji.

Bogdanović navodi da u Demokratama smatraju da treba dati šansu izboru neke nove vlade, kako bi ona a ne aktuelna Vlada pripremila izbore, ali nije želio da precizira koje partije vide kao moguće partnere u tom procesu.

Provjerite slična mjesta

Pejović: Demokrate Zete pripremile su nacrt i mapu opštine

Kandidat za odbornika liste “Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Idemo Zeta- Demokrate” Novica Pejović …