Pobjeda: ANB tražio zabranu djelovanja Noćnih vukova

Agencija za nacionalnu bezbjednost je, prema saznanjima Pobjede, prije nekoliko dana zatražila od Vlade Crne Gore da zabrani djelovanje proruske, ekstremističke grupe ,,Noćni vukovi“ zbog nacionalističkih izjava i brojnih prjetnji smrću, koje upućuju sa svojih profila, ali odgovora iz Vlade nije bilo.

Posljednje zastrašujuće prijetnje ove ekstremističke grupe su upućene predsjedniku Socijaldemokratske partije i ministru odbrane Rašku Konjeviću i poslanici SDP-a Draginji Vuksanović-Stanković.

Evo braće koja smiju Draginji, Rašku i ostalim ustašama glavu da razbiju – glase prijetnje.

Poručuju im da neće živi izaći kad ,,krenu ′Noćni vukovi′“.

Član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić pozvao je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i MUP da reaguju. Mada je to neralno očekivati kada nijesu odgvorili ni na zahtjev ANB-a.

Proruska ekstremistička grupa „Noćni vukovi“ u Crnoj Gori vrlo je aktivna od 2015, a prema nekim izvorima, njihova ruska ekspozitura bila je direktno uključena u planiranje nasilnog rušenja crnogorske vlasti nakon izbora 2016. godine. Crnogorski „Noćni vukovi“ negiraju da su ekstremisti i predstavljaju se kao grupa kojoj su na srcu pravoslavlje, Rusija i Srpska pravoslavna crkva i u čijem je fokusu humanitarni rad. Ruski „Noćni vukovi“ vezuju se direktno za Kremlj i predsjednika Rusije Vladimira Putina, sa kojim imaju i zajedničke fotografije. Njihov vođa u Rusiji Aleksandar Zaldostanov, poznatiji pod nadimkom ,,Hirurg“, prošle godine čestitao je „Srpskoj pravoslavnoj crkvi i narodu u Crnoj Gori“ pobjedu na izborima nove parlamentarne većine.

Provjerite slična mjesta

SDT: Optužnica protiv bivšeg čelnika Nikšića

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg vršioca dužnosti predsjednika opštine Nikšić Dragana Perovića …