Prave spisak ko će u stanove bez struje

Prosvjetni radnici, koji protestuju i štrajkuju glađu četvrti dan ispred zgrade Opštine Budva, počeli su da prave spisak nastavnika koji žele da se usele u nezavršene stanove, čija izgradnja kasni oko deset godina. Spisak će proslijediti resornom ministarstvu od kog očekuju odobrenje.

  • Bitno je da ne uselimo na silu ako je tako moguće – rekla je Pobjedi nastavnica Marija Vukićević.

Upitana koliko je profesora koji su voljni da se usele u stanove u kojima nema struje, odgovara da još nije izvjesno… Ima kolega podstanara, ističe Vukićević, koji imaju djecu i oni ne mogu da budu u tako neuslovnim prostorijama.

  • Što hitnije treba da se uselimo u stanove. Postoji urgentna grupa koja nema gdje da živi od septembra. Nemamo gdje. Prisiljeni smo da uđemo u te stanove – rekla je Vukićević.

Nastavnike je preksinoć obišao ministar prosvjete Miomir Vojinović i poručili su da su zadovoljni razgovorom, ali da ne mogu više da čekaju. Kazali su ministru da moraju da se usele u stanove. Tražili su da im se ispune zahtjevi, da im cijena kvadrata bude 650 eura, što im je obećano ranije, a ne 890, koliko se sada od njih traži. Vukićević je ispričala da se formira komisija koja će da procijeni vrijednost zgrade i da su pozvani predstavnici sindikalnih organizacija da budu njeni članovi.

Nastavnici od starta pozivaju i premijera Dritana Abazović da dođe da popriča sa njima i da zajedno pronađu rješenje. Kazali su i da su mu ranije pisali, ali da nijesu dobili nikakvu povratnu informaciju. Juče su poručili da su mu obezbijedili i stolicu sa natpisom ,,premijer“. Čekaju ga.

Sindikat prosvjete Crne Gore juče je zvanično podržao nastavnike i poručio premijeru da je njegova dužnost da čuje i odazove se pozivu. Istakli su, pored ostalog, da su nastavnici koji štrajkuju spremni da žrtvuju zdravlje kako bi ih Abazović čuo. Podsjetili su i da je Vlada dala garanciju na kredite za zgrade prosvjetnih radnika u Budvi.

Sindikat prosvjete je formirao Stambenu zadrugu ,,Solidarno“ koja kasni u izgradnji stanova.

Iz Sindikata su kazali da konstantno pritiskaju direktora ove zadruge Zorana Stanišića da se završe stanovi, ali da on ne poštuje rokove.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …