Udarne vijesti

Prave spisak ko će u stanove bez struje

Prosvjetni radnici, koji protestuju i štrajkuju glađu četvrti dan ispred zgrade Opštine Budva, počeli su da prave spisak nastavnika koji žele da se usele u nezavršene stanove, čija izgradnja kasni oko deset godina. Spisak će proslijediti resornom ministarstvu od kog očekuju odobrenje.

  • Bitno je da ne uselimo na silu ako je tako moguće – rekla je Pobjedi nastavnica Marija Vukićević.

Upitana koliko je profesora koji su voljni da se usele u stanove u kojima nema struje, odgovara da još nije izvjesno… Ima kolega podstanara, ističe Vukićević, koji imaju djecu i oni ne mogu da budu u tako neuslovnim prostorijama.

  • Što hitnije treba da se uselimo u stanove. Postoji urgentna grupa koja nema gdje da živi od septembra. Nemamo gdje. Prisiljeni smo da uđemo u te stanove – rekla je Vukićević.

Nastavnike je preksinoć obišao ministar prosvjete Miomir Vojinović i poručili su da su zadovoljni razgovorom, ali da ne mogu više da čekaju. Kazali su ministru da moraju da se usele u stanove. Tražili su da im se ispune zahtjevi, da im cijena kvadrata bude 650 eura, što im je obećano ranije, a ne 890, koliko se sada od njih traži. Vukićević je ispričala da se formira komisija koja će da procijeni vrijednost zgrade i da su pozvani predstavnici sindikalnih organizacija da budu njeni članovi.

Nastavnici od starta pozivaju i premijera Dritana Abazović da dođe da popriča sa njima i da zajedno pronađu rješenje. Kazali su i da su mu ranije pisali, ali da nijesu dobili nikakvu povratnu informaciju. Juče su poručili da su mu obezbijedili i stolicu sa natpisom ,,premijer“. Čekaju ga.

Sindikat prosvjete Crne Gore juče je zvanično podržao nastavnike i poručio premijeru da je njegova dužnost da čuje i odazove se pozivu. Istakli su, pored ostalog, da su nastavnici koji štrajkuju spremni da žrtvuju zdravlje kako bi ih Abazović čuo. Podsjetili su i da je Vlada dala garanciju na kredite za zgrade prosvjetnih radnika u Budvi.

Sindikat prosvjete je formirao Stambenu zadrugu ,,Solidarno“ koja kasni u izgradnji stanova.

Iz Sindikata su kazali da konstantno pritiskaju direktora ove zadruge Zorana Stanišića da se završe stanovi, ali da on ne poštuje rokove.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Krivokapić: Proći će – i brzo prođe

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozdravio je pad Vlade Dritana Abazovića. “Proći će! I …