Podgorica, Crna Gora - 30. jun 2017: Smješten između sela Budečevica i Trešnjica, na magistralnom putu Pljevlja-Žabljak, nalazi se most koji svojom arhitekturom i dimenzijama spada među najveće i najljepše saobraćajne objekte u svijetu. Most na Đurevića Tari, koji se uzdiže nad kanjonom istoimene rijeke, jedna je od najposjećejnijih atrakcija u Crnoj Gori ( Adel Ömeragiç - Anadolu Agency )

Bivši radnici Jakića blokirali put Pljevlja – Đurđevića Tara: Brković im duguje 30 plata

Bivši radnici Vektre Jakić blokirali su put Pljevlja – Đurđevića Tara.

Zbog blokade, policija preusmjerava saobraćaj putem preko sela Kalušići.

Radnici traže da im je obrate premijer Dritan Abazović i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

Oni su najavili da će saobraćaj blokirati pet sati, nakon što vlasnik pljevaljske kompanije Dragan Brković, kako tvrde, nije održao obećanje koje im je dao u vezi s dinamikom isplate zaostalih dugovanja.

Niko od predstavnika sindikata i političkih partija nije se odazvao pozivu radnika da im se pridruže u blokadi saobraćajnice.

Na protestu su se pojavili predstavnici Demokratske Crne Gore, ai su oni kazali da su tu u svojstvu građana.

Brković zaposlenima, kako tvrde, duguje između 18 i 30 zarada, zavisno kada su dobili otkaz u firmi u kojoj su radili. Proizvodnja u Vektri Jakić prekinuta je krajem 2018. godine i do danas u firmu nije uveden stečaj, iako firma duguje milionske iznose zaposlenima, državi i Opštini Pljevlja.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Vučjak ujeo učenika u dvorištu škole, pas i dalje luta

Devetogodišnjeg dječaka, učenika IV razreda OŠ „Jugoslavija“ u školskom dvorištu ujeo je pas. Dječak je …