Hoće da grade turistički kompleks na ostrvu Sveti Marko

Tivatsko preduzeće ,,Ostvo Sveti Marko“ predalo je Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za građenje turističkog kompleksa na istoimenom ostrvu u Boki.

Izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik ove firme je Romans Moskvins, a osnivač preduzeće Stala Property Holdings Ltd.

Na tom prostoru je predviđena gradnja hotelskog kompleksa sa pratećim sadržajima s tim što je Državnom studijom lokacije detaljno naveden sadržaj objekata. Ne raspolažem podatkom koliko je vrijedna investicija. Kompanija ,,Ostrvo Sveti Marko“ je u pregovorima sa strateškim partnerima o eventualnoj zajedničkoj saradnji na razvijanju ovog projekta – kazao je Pobjedi punomoćnik kompanije ,,Ostrvo Sveti Marko“ advokat Marko Hajduković.

Ovo je ostrvo prije 15-ak godina završilo u vlasništvu ruske grupacije ,,Metropol“, ali prema saznanjima Pobjede ta firma više ne stoji iza tivatske kompanije.

Vlasnička struktura kompanije ,,Ostrvo Sveti Marko“ je vidljiva na sajtu Centralnog registra privrednih subjekata i nije došlo do promjene vlasnika kompanije, niti prodaje udjela ili samog ostrva – naveo je Hajduković.

Tivatska fima formirana je 2007. godine, kada je ostrvo koje je bilo najatraktivnija imovina turističke firme ,,Putnik“ iz Beograda, prešlo u ruke grupacije ,,Metropol“ iza koje je stajao ruski tajkun Mihail Slipenčuk. ,,Metropol“ je planirao da na ostrvu sagradi turistički kompleks vrijedan 400 miliona eura. Prema ranijem pisanju medija Slipenčuk je nakon nekoliko godina djelove imovine ,,Metropola“ razdijelio akcionarima, a ostrvo Sveti Marko zvanično došlo u posjed of šor kompanije Stala Property Holdings Ltd registrovane u Hong Kongu.

Tadašnje Ministarstvo uređenja prostora, na čijem je čelu bio Branimir Gvozdenović je 2009. usvojilo Državnu studiju lokacije (DSL) ,,Sektor 26 – Ostrvo Sveti Marko“. Predviđena je gradnja 80.000 kvadrata novih objekata i to hotela ranga najmanje pet zvjezdica kapaciteta 60 luksuznih soba i apartmana, 100 bungalova za prodaju na tržištu, pojedinačne veličine od 100 do 145 kvadrata, 74 velike luksuzne privatne vile površina od 345 do čak 945 kvadrata.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …