DF: Kroz resetovan odnos prethodne većine i stranaka manjina pripremiti se za izbore

Demokratski front (DF) smatra da izlaz iz, kako su rekli u tom političkom savezu, kulminirajuće političke krize treba tražiti u modelu resetovanja odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta i stranaka manjinskih naroda, kako bi kroz formiranje tehničke Vlade bili stvoreni preduslovi za pripremu i organizovanje prijevremenih parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora.

DF je od prvog dana formiranja Vlade Dritana Abazovića jasno saopštio da je ona osuđena na propast, i da je bilo samo pitanje dana kad će njeni akteri proglasiti sopstveni kraj. Jučerašnjom sjednicom Vlade i definitivno je krahirala politika nedobronamjernog miješanja stranih ambasada u procese izbora Vlade Crne Gore. Ovog puta se u raspadu druge ambasadorske Vlade otišlo čak dalje nego prilikom urušavanja prve, Krivokapićeve – saopšteno je iz Fronta.

U DF-u su se osvrnuli i na jučerašnju sjednicu Vlade i izlaganje premijera Dritana Abazovića.

Juče je crnogorska javnost suočena i sa ozbiljnim optužbama premijera Abazovića da je ministar odbrane i koordinator svih službi bezbjednosti, Raško Konjević, naručio njegovo ubistvo. Ukoliko tome dodamo i ranije optužbe premijera Abazovića da su neki ministri i poslanici, koji podržavaju ovu Vladu, povezani sa kriminalnim klanovima, onda je više nego jasno da se samo čekala prva prilika da se javnost obavijesti kako je Abazovićeva Vlada završila svoj rad – naglašeno je u saopštenju DF-a.

Dobro bi bilo, ocjenjuju, da se na preostalim sjednicama Vlade Abazović i ministri vrate na model rada Zdravka Krivokapića i njegovog održavanja sjednice putem vajber grupe.

Jer, ako ovako nastave, ne isključujemo ni mogućnost da će biti ranjenih na sljedećem njihovom viđenju – dodaje se u saopštenju,

U Frontu kažu da je svakome jasno da bi se ova Vlada raspala i prije isteka 100 dana i da nije potpisan temeljni ugovor sa SPC.

Poučeni dosadašnjim lošim iskustvom, za sve buduće procese u Crnoj Gori bilo bi važno da ovdašnji politički činioci sve odluke donose u vlastitoj kući, i da ne traže „pomoć” bilo koje inostrane adrese, inače nam nema spasa – poručili su u DF-u.

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …