ABAZOVIĆ: Svi prioriteti završeni u prvih 100 dana Vlade

Premijer Dritan Abazović kazao je da svi politički prioriteti iz ekspozea 43. Vlade završeni ili privedeni kraju u prvih 100 dana rada. Počela je konferencija za novinare povodom 100 dana rada Vlade u Vili Gorica. Prenos na Prvom programu TVCG, kao i na Portalu RTCG.

“Prvi prioritet bio je nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, drugi obnova pregovaračkih struktura, treći stvaranje povoljnog ambijenta za nove investicije, četvrti nastavak ekonomskih reformi, peti regulisanje ugovora sa vjerskim zajednicama, šesti sagledavanje regionalni inicijativa, sedmo jačanje lokalnih samouprava kroz izmjene zakona, osmo priprema i realizacija turističke sezone, devetsagledavanje mjere reorganizacije rada zdravstva i u kontekstu korona virusa. Deseta je bila nastavak reforme javne uprave, prostorni plan Crne Gore, obezbjjeđivanje ravnomjernog razvoja, trinaest prečišćavanje izbornog spiska i stvaranje preduslova za eliminaciju izbornih zloupotreba i 14. zašztita manjinskih naroda. Svi prioriteti 43. Vlade su realizovani ili su pred sami kraj”, kazao je Abazović.

Kako je najavljeno iz Vlade, na konferenciji govore premijer Dritan Abazović, ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović sazvala je za 19. avgust vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi

Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi podnijeli su klubovi poslanika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske i Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca, nakon što je potpisan Temeljni ugovor države sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Temeljni ugovor su u srijedu, bez najave i prisustva medija, potpisali Abazović i patrijarh SPC Porfirije.

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …