Beograd, 18. februara 2021.- ARHIVSKA FOTOGRAFIJA OD 3. oktobra 2019.-Mitropolit zagrebacko ljubljanski Porfirije (Peric) danas je izabran za 46. naslednika na tronu Svetog Save, kada je njegovo ime iz jevandjelja izvukao monah Matej, a preostala dva kandidata koja su dobila podrsku 36 clanova Sabora bili su i vladika backi Irinej i banjalucki Jefrem.Njegov izbor oglasila su i zvona sa Hrama Svetog Save i Saborne crkve u Beogradu.FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Porfirije stigao u Podgoricu, potpisivanje Temeljnog ugovora u 10 časova

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije sletio je jutros na podgorički aerodrom, saznaje portal Standard.

Prema informacijama našeg portala očekuje se potpisivanje Temeljnog ugovora Vlade sa SPC u Vili Gorica u 10 časova.

Grupa građana koja se protivi potpisivanju ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom počela je sa novim okupljanjem ispred Vile Gorica, a kako javlja novinar Portala Analitika, i dalje je na snazi legitimacija građana.

Okupljeni građani zahtijevaju da premijer Dritan Abazović javno saopšti datum tokom kojeg će biti potpisan Ugovor, a organizatori su prethodno najavili da se okupljati sve dok datum potpisivanja ugovora ne bude saopšten.

Podsjetimo, policija je tokom sinoćnjeg okupljnaja pokušala da onemogući građane i novinare da priđu Ulici Rista Stijovića i da posjete okupljanje ispred Vile Gorica, no nakon sat vremena su uklonili blokade i poečli sa legitimisanjem građana.

Grupa građana se sinoć razišla oko ponoći, i najavila novo okupljanje za danas.

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …