NEVJEROVATNO: Trajekt platili i vatrogasci koji gase požar u Njivicama

U trenutku kada vatrogasci daju nadljudske napore da ugase požare i spasu kuće i živote građana i turista, monopolista nad trajektom i preduzeće koje bez tendera upravlja trajektnom linijom Kamenari-Lepetani “Pomorski saobraćaj” ne propušta priliku da prihoduje i bez ustezanja naplati vatrogasnom vozilu trajektnu kartu, kazao je za Portal RTCG predsjednik Odbora direktora “Morskog dobra” Blažo Rađenović.

“I danas smo mogli svjedočiti kako se ponaša preduzeće ‘Pomorski saobraćaj’ d.o.o. Herceg Novi prema građanima i Herceg Novog, ali i prema građanima Crne Gore. Ovo je zahvalnost prema državi, građanima i svim poreskim obveznicima u Crnoj Gori, ali svakako i prema zaštitniku državne imovine koji je svojim mišljenjem doprinio da ovo preduzeće nastavi da se ruga svim građanima i nastavi da vrši djelatnost prevoza trajektom”, ističe Rađenović.

Rađenović podsjeća da je u više navrata pričao o benefitima i povlasticama, koje “Pomorski saobraćaj” ima od države.

“Podsjetiću samo na jednu, ovo preduzeće rješenjem Uprave prihoda i carina ima oslobađanje plaćanja na akcize na gorivo, po kojem osnovu su država i građani godišnje oštećeni milione eura. Jedino što ovo preduzeće plaća je oko 200.000 godišnje prema JPMD i na to ne plaćaju PDV već je to po ugovoru obaveza JPMD, a to je ujedno i sav prihod koji država i svi građani imaju od ovog najisplativijeg posla u Crnu Goru. Podsjećanja radi, na moju inicijativu kao predsjendika UO JPMD je donešena odluka da se krene u raskid ovog štetnog ugovora i taj posao preuzme ili lokalne samouprave Herceg Novi i Tivat ili JPMD ili u krajnjem se raspišu koncesije sa mnogo povoljnijim uslovima po Budžet svih građana i države Crne Gore, gdje bi između ostalog bila obaveza novog koncesionara da ne naplaćuju trajektnu kartu za vatrogasna vozila, vozila policije, osoba sa invaliditetom itd…”, dodao je Rađenović.

Provjerite slična mjesta

Vučjak ujeo učenika u dvorištu škole, pas i dalje luta

Devetogodišnjeg dječaka, učenika IV razreda OŠ „Jugoslavija“ u školskom dvorištu ujeo je pas. Dječak je …