JANDREOSKI: Neko je ocijenio da dobar rezultat treba kazniti

Smijenjeni izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski kazao je da ga vijest o smjeni “lično nije pogodila, razočarala ili iznenadila”.

U obraćanju javnosti, Jandreoski je naveo da je “znajući sve okolnosti, ipak imao profesionalno uvjerenje da ću sa kolegama nastaviti da realizujem ozbiljne planove na Aerodromima Crne Gore, a prvenstveno na polju međunarodne sertifikacije”.

Jandreoski je danas smijenjen sa funkcije izvršnog direktora Aerodroma, a vršilac dužnosti direktora će do izbora novog biti Vladan Drašković, a za novog direktora bi potom trebalo da bude izabran Damir Gutić, potpredsjednik Bošnjačke stranke.

“Na dan kada smo dočekali milionitog putnika i u mjesecu kada bilježimo ozbiljan rast prometa putnika i vazduhoplova i nakon godine, koliko sam proveo na mjestu izvršnog direktora, u kojoj su nam prihodi 150 odsto veći u odnosu na godinu ranije i iznose 12 miliona eura, neko je ocijenio da takav rezultat treba da kazni. Odgovor sa obrazloženjem na pitanje zašto sam smijenjen treba da se traži na drugoj adresi. Meni su motivi jasni kao dan, ali te sumnje ću, iz pristojnosti i striktno profesionalnih razloga, zadržati za sebe. Lično, ne mogu reći da me je ova vijest pogodila, razočarala ili iznenadila, ali sam, znajući sve okolnosti, ipak imao profesionalno uvjerenje da ću sa kolegama nastaviti da realizujem ozbiljne planove na Aerodromima Crne Gore, a prvenstveno na polju međunarodne sertifikacije. Takođe, Crna Gora već danas hitno treba da nađe rješenje i u vezi sa predstavljanjem u evropskim i međunarodnim stručnim tijelima, da bi njene interese zastupao kvalifikovani, međunarodno prepoznati kadar”, naveo je Jandreoski u saopštenju.

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …