DF: Bez odluke suda, zamrzavanje imovine ruskim državljanima dovodi Crnu Goru u ozbiljnu opasnost

Demokratski front obavještava javnost da su poslanici ovog koalicionog saveza podnijeli Ustavnom sudu Predlog za ocjenu saglasnosti sa Ustavom i potvrđenim i objavljenim međunarodnim ugovorima kojim se pokreće postupak pred Ustavnim sudom za ocjenu ustavnosti i zakonitosti člana 18 i člana 19 Zakona o međunarodnim restriktivnim mjerama.

“Razlozi za pokretanje ovog postupka isključivo su sadržani u zaštiti ekonomskih interesa Crne Gore, zaštiti ljudskih prava garantovanih Ustavom i potvrđenih međunarodnim ugovorima. Bez prethodne odluke suda, zamrzavanje imovine ruskim državljanima dovešće Crnu Goru u ozbiljnu opasnost da se suoči sa višemilionskim zahtjevima koje će biti obavezna da isplati”, objašnjavaju iz Demokratskog fronta.

Kako su istakli, imajući u vidu naš postojeći javni dug, najavljeni rebalans, gotovo potrošene budžetske rezerve, smatraju da Ustavni sud mora zaustaviti ovaj anticrnogorski i antiustavni naum, koji će ne kraju morati da plate crnogorski građani.

“Čak su i donosioci ovih odluka bili svjesni da krše Ustav i međunarodno ratifikovane ugovore, ali očigledno im je trenutna politička procjena doprinijela da zaborave na interese građana. Zato očekujemo hitno reagovanje Ustavnog suda i donošenje jedine moguće odluke kojom bi se pokušala spasiti odavno urušena ekonomija i već sad propala turistička sezona”, zaključuju oni.

Adria

Provjerite slična mjesta

Vučjak ujeo učenika u dvorištu škole, pas i dalje luta

Devetogodišnjeg dječaka, učenika IV razreda OŠ „Jugoslavija“ u školskom dvorištu ujeo je pas. Dječak je …