NIKOLIĆ: Inicijativa za smjenu Vlade nakon potpisivanja ugovora sa SPC

Ukoliko se potpiše „temeljni ugovor“ koji je u suprotnosti sa Ustavom, zakonima i interesima države Crne Gore, Vlada je izgubila našu podršku. Za formalno podnošenje inicijative sačekaćemo eventualno potpisivanje dokumenta koje je gotovo izvjesno – kazao je u intervjuu Pobjedi Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik.

Nikolić je poručio da vjeruje da je moguće dostići kvalifikovanu većinu za deblokadu pravosuđa, te da bismo uskoro mogli imati najmanje dva člana Sudskog savjeta.

Ukoliko poslanici partija na plenumu budu glasali onako kako su glasali njihovi predstavnici na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, nesporno je da imamo najmanje dva nova člana Sudskog savjeta koji će dobiti većinu od najmanje 49 poslanika – profesora Radoja Koraća i profesora Nebojšu Vučinića. Dakle, dogovor je moguć – poručio je Nikolić.

POBJEDA: Parlament nije završio rad planiran u proljećnjem zasijedanju jer je predsjednica Danijela Đurović hospitalizovana, a potpredsjednica Branka Bošnjak u samoizolaciji zbog korona virusa. Da li ćete i za kada tražiti vanredno zasijedanje, i da li će ovakva situacija doprinijeti da DPS konačno predloži kandidata za potpredsjednika Skupštine?

NIKOLIĆ: U pravu ste. Takva okolnost nastupila je zbog zdravstvenog stanja gospođe Đurović, kojoj svi zajedno želimo brz oporavak. Međutim, ne treba zanemariti i pisanje pojedinih medija da je ključnu ulogu u svemu tome odigrao Demokratski front koji je – kako se navodi, onemogućio da predsjednica Đurović bude otpuštena iz Kliničkog centra kako bi na taj način ostvarili svoje političke ciljeve. Pa ipak, da odgovorim konkretno na vaše pitanje – Klub poslanika Demokratske partije socijalista će već u ponedjeljak, 1. avgusta staviti ponovo u proceduru zahtjev za vanredno zasijedanje koje treba da bude održano za 15 dana, odnosno 16. avgusta.

Na dnevnom redu te sjednice naći će se Prijedlog zakon o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu kao i izbor članova Sudskog savjeta. Dakle, učinićemo sve da što prije završimo – djelimično ili u cjelini, pitanje izbora članova Sudskog savjeta kao i da dovršimo posao oko samostalnosti buduće opštine Zeta.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …