U Platijama sve stalo, ugostiteljski objekti pusti

Nakon otvaranja auto-puta rijetki su vozači koji kroz Platije idu ka Kolašinu. Zbog toga su i okolni ugostiteljski objekti pusti. Sve je stalo, kažu mještani.

Sto sa pogledom na magistralni put Podgorica-Kolaši,n gdje su auta u prolazu gotovo rjetkost. Tako je, kažu ugostitelji, otkako je otvoren auto-put.

“Koliko god vi bili dobri i kuhinja i usluga, sve to pada u vodu ako nema saobraćaja. Evo vidite, ovo je vrijeme ručka 3 sata, međutim niko, jedan jedini gost u 3 sata popodne”, kaže ugostitelj Miško Vujošević.

A jedini gost je vozač kamiona koji prevozi drva. Put kroz kanjon bira prije nego autoput jer mu je tako kaze isplativije.

“Prošle-pretprošle godine, kad god sam svratio, mjesta nije bilo, sve ekstra a danas sve prazno 11 17 nema niko jedini sam svratio”, kaže gost Vladimir Bulatović.

Na ionako slab promet dodatno utiče i zabrana prolaza kroz kanjon teretnim kamionima u večernjim satima.

“Nama je to bio glavni izvor prihoda, nema kamiona da prođe ulicom, sve je stalo, sve je zamrlo, evo prvi komšija kaže nije prodao gajbu smokava 10 dana”, navodi ugostitelj Miško Vujošević.

Da je tako potvrđuje i Ilinka Radonjić. Njeno voće sve manje prolaznika kupuje ali u svemu vidi i jednu pozitivnu stvar.

“Dvije trećine je manje posla ali u drugom smo dobili mir zbog djece, škole zbog svega odgovara. N e moze svakome ugodit, da imamo put, pare i mir i sve”, priča Ilinka.

Ono što je dobro, kojim ćemo putem do Kolašina stvar je izbora, presudiće želimo li brže ili jeftinije, da doživimo ljepotu Platija ili konfor autoputa.

RTCG

Provjerite slična mjesta

PES: Politička stabilnost će omogućiti dobijanje IBAR-a i nastavak unapređenja standarda

Nakon konkretnih dosadašnjih rezultata Vlade i Skupštine Crne Gore, PES će se zalagati za stabilnost …