Završen sastanak: Isplatiće novac turskom investitoru u srijedu

Predstavnici radnika Željezare kazali su da su na sastanku sa premijerom Dritanom Abazovićem u Vladi dobili obećanje da će novac turskom investitoru biti isplaćen u srijedu, kako bi mogao da se nastavi proces preuzimanja Željezare, te da će se zaposleni što prije vratiti u proizvodne pogone. Odluku o prekidu štrajka na krovu fabrike koji su počeli sinoć donijeće nakon razgovora sa kolegama u Nikšiću.

Završen je sastanak u Kabinetu predsjednika Vlade kojem su pored radnika Željezare prisustvovali ministri Aleksandar Damjanović i Goran Đurović, kao i zainteresovani investitor Miodrag Davidović.

“Dobili smo uvjeravanja da će u srijedu biti isplaćen novac turskom investitoru i da će od tada biti potpuno nova firma. Mi se nadamo da ćemo se vratiti u naše proizvodne pogone. Vidimo rješenje, ali ipak čekamo srijedu, mada mislimo da je ovo konačno završeno”, kazao je predsjednik sindikata Željezare Ivan Vujović.

O prestanku štrajka razgovaraće sa kolegama kada stignu u Nikšić.

“Još jednom ćemo se zahvaliti premijeru što je sinoć došao u Željezaru u 1 sat i što je danas sazvao ovaj sastanak. Želimo i da se izvinimo ministru Goranu Đuroviću, jer je ispalo da smo zbog njega izašli na krov. To nije tako, on je uvijek bio uz nas”, kazao je Vujović.

Radnici su prije sastanka novinarima kazali da očekuju dogovor.

“Očekujemo da napokon riješimo ovu situaciju, a to je da od ponedjeljka, utorka pričamo o tome da ulazi novi vlasnik, pa ko god on bio i da mi siđemo sa krova i da se vratimo u proizvodne pogone. Sigurno nećemo sići sa krova dok ne dobijemo pisane garancije, jer su nas obećanja navela da se popnemo na krov od zgrade”, rekao je Vujović.
Ističe da je velika stvar za njih to što je premijer sinoć nakon ponoći došao kod njih u fabriku.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Policija snima korito Morače: Privatnicima milioni, državi devastacija rijeke

Policija i inspekcija konstanto snimaju korito Morače, a kažu i da su pojedine kompanije uklonile …