Damjanović nije trošio novac na razne pogodnosti, nema službeni automobil i telefon

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović, nije imao troškova na teret države koji se odnose na telefonske račune, reprezentaciju, službena putovanja u ime resora na čijem je čelu, niti lično duži i koristi službeni automobil.

Ima mjesečnu zaradu, a od početka mandata do sada – nije koristio prava na razne funkcionerske mogućnosti.
To pokazuju podaci iz evidencije Ministarstva finansija, saopšteno je Mini biznis iz resora finansija.

CGO su juče su dostavljeni traženi podaci koje posjeduje MF i prateća dokumenta za prvog čovjeka crnogorskih finansija, po zahtjevu u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama (SPI). 

Resor finansija nije plaćao ministru Damjanoviću račune za mobilnu telefoniju jer nije zadužio i koristio službeni telefon i karticu, što je nula eura troška iz budžeta u gotovo tromjesečnom periodu.

Od početka mandata, nije koristio pravo na reprezentaciju, te nije trošio novac poreskih obveznika ni po tom osnovu. 

Ministar nije imao nijednu službenu posjetu u inostranstvu u ime Ministarstva finansija, a samim tim nije bilo troška za državnu kasu.
On je bio član državne delegacije prilikom zvanične posjete Srbiji koju je predvodio predsjednik @vlada_cg, za šta je dostavljena kopija putnog naloga da je isplaćeno 166 eura za dnevnice.

Ministar Damjanović ne duži službeno vozilo, već to čini vozač koji ga koristi i za potrebe Ministarstva finansija. MF nema podatke o trošku za gorivo (jer je u maju došlo do izrade novih kartica), nego ih posjeduje Uprava za katastar i državni imovinu koja vodi evidenciju.

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …