spajic

CGO: Spajić na reprezentaciju i smještaj o trošku države mjesečno prosječno trošio 1.700 eura

Bivši ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, za 16 mjeseci mandata potrošio je sa službene kartice 27.173,78 eura za reprezentaciju i smještaj, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Osim redovne zarade, kako navode iz CGO, u istom periodu Spajić je prihodovao i 4.804 eura dnevnica za službena putovanja u inostranstvo.

“Ministarstvo finansija je bivšem ministru, tokom mandata, pokrivalo i troškove mobilnog telefona u ukupnom iznosu od 1.065 eura. Obveznici su nešto više platili telefon bivšem državnom sekretaru, Janku Odoviću, ukupno 1.346 eura, od čega najviše u septembru 2021, kada je plaćeno čak 328 eura”, saopšteno je iz CGO.

Prema podacima koje je ova NVO dobila od Ministarstva finansija pokazuju da je vožnja bivšeg ministra, vozilom “mercedes”, u posljednjih 11 mjeseci njegovog mandata, koštala 3.136 eura.

“Pri čemu je najviše goriva potrošeno u februaru ove godine – 399 eura, a najmanje u decembru 2021.godine, ukupno 92 eura. Identične informacije tražene su i za aktuelnog ministra, a u odgovoru na naš zahtjev Ministarstvo finansija navodi da ministar Damjanović ne duži telefon, da nije imao troškova reprezentacije, i da nema podataka o troškovima prevoza. Do sada je Damjanoviću isplaćeno 166 eura na ime dnevnica”, zaključuje se u saopštenju.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Vučjak ujeo učenika u dvorištu škole, pas i dalje luta

Devetogodišnjeg dječaka, učenika IV razreda OŠ „Jugoslavija“ u školskom dvorištu ujeo je pas. Dječak je …