Blokiran saobraćaj u Zeti, čekaju odluku Skupštine

U organizaciji Odbora “Za spas Zete” blokiran je magistralni put Podgorica-Bar, u mjestu Bistrice. Okupljeni poručuju da neće prekidati blokadu do odluke Skupštine Crne Gore o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu i Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Cme Gore, kojima se definiše budući status Zete.

Kako je za Portal RTCG saopštio predstavnik okupljenih građana Ivan Kopitović (DF), blokiraće saobraćaj u Bistricama do daljnjeg i čekaju odluku Skupštine Crne Gore.

“Od nje isključivo zavisi sve ono što će se događati u Zeti. Mogu da pomenem da je veći dio Zete blokiran, u prvom redu put prema moru, i apelujemo na poslanike DPS i URA da se okanu sulude ideje i povuku ovaj zakon. Ako krenu do kraja i izglasaju ovaj nakaradn zakon, sigurno će naići na još žešći otpor i još radikalnije poteze koje smo spremili i za koje smo svakako spremni”, poručio je Kopitović.

Organizatori su se izvinili građanima zbog blokade, ali ističu da ipak moraju da pokrenu takav potez dok se ne odustane od zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Cme Gore.

Zatražili su da premijer Dritan Abazović primi predstavnike mještana, kako bi mu objasnili razloge za protivljenje i proteste protiv predloga ovih zakona.

Portalu RTCG je iz policije saopšteno da zbog saobraćajnog kolapsa vozačima preporučuju da izbjegavaju prolaz kroz tunel Sozina.

Odbor “Za spas Zete” drugi put je blokirao saobraćajnicu u znak protesta zbog najavljenog usvajanja zakona kojima se stvaraju uslovi da Zeta postane samostalna opština.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Vučjak ujeo učenika u dvorištu škole, pas i dalje luta

Devetogodišnjeg dječaka, učenika IV razreda OŠ „Jugoslavija“ u školskom dvorištu ujeo je pas. Dječak je …