M portal objavio audio snimke: “Odmah je ovoga zvao isti sekund, to će biti sve kako treba; Bravo kume, ti si doktor nauka”

M portal, kako je juče i najavio danas je objavio dio dokaza o umiješanosti ministra bez portfelja, nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu unutražnjih poslova, Zorana Miljanića i poslanika liste „Crno na bijelo“ dr Srđana Pavićevića u koruptivne radnje, kojima je krajem 2021. godine spriječena ili usporena istraga protiv sportskih kladionica „Lob“, koju je tada pokrenula Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma.

Na audio snimcima, do kojih je M portal došao, možete čuti jednog od braće Lilić (nadimak Miško), vlasnika lanca kadionica „Lob“, u razgovorima sa Zoranom Miljanićem, potvrđivanje da se nalazi u društvu Miljanića i dr Pavićevića, razgovor o istrazi sa nekim od zaposlenih u „Lob“ kladionicama, visokim funkcionerom Uprave policije Sašom Maškovićem koji svjedoči da se javlja Liliću na intervenciju Zorana Miljanića, Lilićevo objašnjenje jednom od „kumova“ da je Miljanić zvao Maškovića i da će sve biti u redu, kao i čitavu sagu oko postavljanja dva televizora u stanove Miljanića i Pavićevića, koje je obavio Lilićev „kum „Rajko“.

Prema informacijama kojima raspolaže M portal, istraga protiv „Lob“ kladionica je obustavljena nakon Miljanićeve intervencije.

M portal je juče objavio da raspolaže informacijama o učešću Miljanića i Pavićevića u koruptivnim radnjama u ovom slučaju. Ministar Miljanić je pokušao da, preko drugih medija, demantuje pisanje M portala i najavio tužbu, što je samo još jedna u nizu prijetnji koje su predhodnih dana upućivane iz partije premijera Dritana Abazovića URA i koalicije „Crno na bijelo“, čiji dio je i CIVIS, kojem pripadaju Miljanić i Pavićević.

Procijenili smo da objavljivanjem ovih snimaka i fotografije nikome neće biti ugrožena bezbjednost, kao što bi to bio slučaj u nekim našim ranijim tekstovima, već će samo pomoći nadležnim državnim organima da kvalitetnije rade svoje poslove. Takođe, vođeni smo interesom javnosti u Crnoj Gori, koja mora da zna čime se bave najviši državni funkcioneri, zaduženi upravo za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i ljudi koji su na vlast došli zahvaljujući upravo priči da će to biti njihov prioritet u radu.

U trenutku kada je formirao manjinsku Vladu, sa jedinim zadatkom da odblokira proces evropskih integracija, u kojima je beskompromisna borba protiv svih vidova koruptivnih i krimilannih aktivnosti prioritet svih prioriteta, te time iskoristi istorijsku šansu koja je pružena Crnoj Gori da uskoro postane punopravna članica Evropske Unije, premijer Dritan Abazović je za ministra bez portfelja zaduženog za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala izabrao upravo Zorana Miljanića.

Radi stavljanja u pravilan kontekst ovih razgovora, važne su informacije da su svi razgovori sa kraja 2021. godine, kada je Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma pokrenula istragu protiv „Lob“ kladionica, te da, osim za Lilića, Miljanića i Pavićevića, za ostale osobe iz ovih razgovora se ne može zaključiti da su počinile neko krivično djelo.

Razgovor 1: Zoran Miljanić i Miško Lilić

Zoran Miljanić: Alo

Miško Lilić: Što činiš, Zoćko?

Zoran Miljanić: Ništa, evo na neki sastanak Mikeli, ti brate?

Miško Lilić: Ajde, ništa, ajde kad budeš da se vidimo 10 minuta samo nesto da te pitam ako mogneš

Zoran Miljanić: Ajde dođi za jedno po ure u ovaj, Aveniju, oli?

Miško Lilić: Možee.

Zoran Miljanić: Za po ure. Ajde ćao.

Miško Lilić: Ajde oću.

Razgovor 2: Miško Lilić i Maki

Maki: Molim

Miško Lilić: Maki

Maki: Molim, Miško?

Miško LIlić: Ko ti šalje ove mejlove, kako se zove taj što ti šalje mejlove?

Maki: Nisam siguran da razumijem Miško, ko mi šalje mejlove?

Miško LIlić: U vezi ovoga, onih tiketa što te pitaju i to, iz MUP-a?

Maki: Aha, to. Darku, Darku Tošoviću šalju pa mi on to proslijedi, ima, to je zamjenik, aj sad ću ti, aj ostani na vezi Miško, samo da pogledam.

Misko Lilić: Aj

Maki: Samo sekund, znam da je to zamjenik direktora policije, samo da vidim ko… Saša Mašković, vd pomoćnika direktora Uprave policije.

Miško Lilić: Aha, a kojeg sadržaja je to?

Maki: To piše interno, ono u tajnosti da mora, a onda unutra kaže da moramo zvanično da dostavimo, evo sadću ti pročitat samo sekund… Dakle, potrebno je da nam dostavite tačno datum i vrijeme i iznose isplaćenih sredstava licima kojima su isplaćena sredstva, brojeve njihovih identifikacionih dokumenata sa datumima rođenja, kao i kopije dobitnih tiketa koji su pratili navedene isplate. Znači, oni su nam tražili to kompletno, dopis, Sektor za finansijsko-obavještajne poslove Uprave policije. Mogu ti proslijedit ovo, ovu sliku ako hoćeš, taj dopis.

Misko LIlić: Ajde

Maki: Važi, pozdrav

Razgovor 3: Miško Lilić i NN

Miško LIlić: Alo, evo sa Zokijem Miljanićem, sa doktorom Pavićevićem sjedim. Ti?

NN: Ništa vala, evo tuda.

Misko LIlić: ajdee.

Razgovor 4: Miško Lilić i kum Rajko

Miško LIlić: To ti moji dodju oni…

Kum Rajko: Molim?

Misko LIlić: Kume

Kum: E

Miško Lilić: Ovako, zovni one Borisa i Marka da uzmu dva televizora, 55 inči

Kum: 55, jel?

Misko LIlić: Jes. I da ih montiraju kod doktora Pavićevića i Zorana Miljanića kući. Ajde mi dobaci neke televizore ovamo.

Kum: Doktora Pavićevića…

Miško LIlić: Daj im Zokijev broj, uputi ih kod doktora Pavićevića i to

Kum: Važi se

Misko LIlić: Odmah

Kum: Evo sad odma zovem isti momenat, samo ako budu tu

Misko LIlić: Ajde

Kum: Ajde

Razgovor 5: Misko Lilić i Kum Rajko, Zoran Miljanić se čuje u pozadini

Kum: Kume

Misko LIlić: Znači, trebaju mi četiri kožna rokovnika

Kum: Čekaj, to ću neđe morat da nađem drugo, toga više nemamo al potražiću, slušaj kume, ovo tek u ponedeljak ujutro

Miško LIlić: Je li kasno u ponedeljak ujutro?

Zoran Miljanić: Ne, brate

Miško Lilić: Dobro, ali mi sve to završi kako treba

Kum: Oću u ponedeljak, jer danas ne možemo kupit televizor, to znaš

Miško LIlić: Okej, važi.

Kum: U ponedeljak ujutro ja ću to završit, a rokovnike ćemo nać. Četiri komada. Koje veličine, kume?

Razgovor 6: Miško Lilić i drugi kum

Kum: Kume

Miško Lilić: Bio na šišanje kume, pa ne mogah da ti se javim

Kum: Neka neka, kume svaka čast

Miško Lilić: Ovaj… bio sam sa ovim drugom, odmah je ovoga zvao isti sekund

Kum: Dobro

Miško Lilić: Nema kume, to će biti sve kako treba, u ponedeljak se gledaju oni prije posla

Kum: Dobro

Miško Lilić: Ja ću mu ištampat nešto ono što su nam slali

Kum: Bravo kume, ti si doktor nauka

Miško Lilić: Odma ga je zvao, isti sekund

Kum: Bravo kume doktore, tako…

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …