Knežević traži da se zaustave nezakonita zapošljavanja u Aerodromima

Bivša savjetnica direktora Aerodroma CG Biljana Knežević, koja pred sudom traži poništenje izbora sina poslanika PZP-a Branka Radulovića – Petra Radulovića za zamjenika direktora te firme, tražila je od ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića da stane na kraj nezakonitom zapošljavanju u ovoj kompaniji.

Knežević ga je u pismu obavijestila da je novom odboru direktora Aerodroma CG dostavila dokaze da je Radulović nezakonito zaposlen, jer nema traženo iskustvo.

I bez dokaza koje sam pribavila od nadležnih državnih institucija, i laiku je jasno da je riječ o nezakonitom angažmanu, prostim uvidom u Radulovićevu dokumentaciju koju je priložio povodom oglasa – navela je Knežević u pismu Ibrahimovuću.

Prethodno je od članova borda Eldina Dobardžića, Kemala Purišića, Momčila Martinovića, Slavka Vukčevića i Nebojše Đokovića tražila da pregledaju dokumentaciju i konstatuju da je Radulović nezakonito zaposlen te da onemoguće da „nestručno lice i dalje rukovodi vrijednom imovinom i ljudima u državnoj kompaniji“. Knežević je ukazala da Radulović nema pet godina radnog iskustva na poslovima upravljanja, te da potvrda kompanije Wir metaloprerada iz Podgorice ne dokazuje da je bio na tim poslovima, niti da ima dovoljan nivo kvalifikacija potreban za obavljanje poslova rukovodioca sektora za preradu metala.

Ukazala je da prema podacima Uprave prihoda i carina, Radulović nije bio prijavljen kao zaposlen u ovoj firmi, te da je prema podacima Zavoda za zapošljavanje, dio perioda navedenog u potvrdi Wir metaloprerade bio na evidenciji nezaposlenih.

Postupak pred podgoričkim Osnovnim sudom pokrenula je prije godinu te tvrdi da se zahvaljujući aktivnostima i vezama advokata Aerodroma on odugovlači. Predmet po njenoj prijavi formiran je u Specijalom državnom tužilaštvu kod tužioca Miloša Šoškića, još krajem prošle godine, ali kako nije bilo nikakvih aktivnosti, nedavno je Vrhovnom državnom tužilaštvu podnijela pritužbu na rad SDT-a.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …