Zećani blokirali kružni tok: Tuđe nećemo, Zetu ne damo

Mještani Zete blokirali su večeras oko 19 sati saobraćajnicu na kružnom toku u znak protesta zbog najavljenog usvajanja zakona kojima se stvaraju uslovi da Zeta postane samostalna opština. “Tuđe nećemo, Zetu ne damo”, poručili su organizatori protesta.

Organizator protesta, Odbor “Za spas Zete”, okuplja građane koji poručuju da ne žele fiktivnu opštinu koja nema mogućnosti da se razvija. Oni navode da bi usvajanjem zakona Zeti bilo oduzeto ono što joj pripada.

Iz Odbora “Za spas Zete” poručuju da se nijesu okupili u svoje ime ili u ime odbora, već kako su kazali, u ime onih generacija koje će doći poslije njih i kako bi poslali poruku svim partijskim strukturama u Crnoj Gori i, kako su kazali, pokazali da su tu da odbrane interese Zete.

“Gradsku opštinu Golubovci podsjećaju da smo u ličnim razgovorima tražili od njih zaštitu i podršku, ali tada su nam rekli da ne smiju da daju saopštenja, pa već kada su krenuli sa ovakvim saopštenjima, nadamo se da će imati makar zrno ljudskosti da izađu u javnost sa svim dokumentovanim argumentima kako bi nedvosmisleno pokazali da Zeta neće izgubiti svoje ključne teritorije i lokalitete u ovom procesu formiranja opštine Zeta. Već sada možemo zaključiti da oni to neće uraditi, jer da je njihova pažnja usmjerena ka Zeti, a ne partiji i ličnim interesima, oni bi već odavno zaštitili interese Zete, i mi ne bismo sada bili na ovom mjestu”, kazali su.

Poručili su da je njihov pritisak urodio plodom i da su uspjeli da odlože postupak osamostaljenja Zete na, po njima, neadekvatan način.

“Danas je DPS povukao inicijativu o osamostaljenju Zete, čime smo na prvi pogled dobili na vremenu kako bismo ponovo insistirali na uvažavanju usvojene Deklaracije za zaštitu Zete. S druge strane, iz primarnog razloga malignosti svih poteza DPS-a kada je u pitanju teritorija Zete, moramo skrenuti pažnju svim političkim subjektima, da je povlačenje ove inicijative vjerovatno ‘zatišje pred buru’ koje se sprema od strane DPS-a. Makar je inicijalno izgledalo ovako iz našeg ugla – prethodno konstatovano je bila najava za epilog koji se desio neposredno prije samog održavanja ovog skupa, odnosno pomenuta ‘bura’ je već stigla u režiji DPS-a, SD-a i URE, podnošenjem iste inicijative”, navodi se u saopštenju Odbora.
Pozvali su i premijera Dritana Abazovića, da apeluje na kolege iz URE da, kako su kazali, rade u interesima građana čije pitanje žele da riješe.

“Pozivamo ga i da nas uvaži i sasluša, kako ne bismo došli do situacije da moramo da djelujemo na ovakve i slične načine”, kazali su.

Pozivali su i mještane Zete, da kao i sad, uvijek budu spremni kako bi sačuvali Zetu.

Provjerite slična mjesta

Vučjak ujeo učenika u dvorištu škole, pas i dalje luta

Devetogodišnjeg dječaka, učenika IV razreda OŠ „Jugoslavija“ u školskom dvorištu ujeo je pas. Dječak je …