M Portal: Miljanić i dr Pavićević zaustavili istragu protiv sportskih kladionica ,,Lob“

Aktuelni ministar bez portfelja u Vladi Dritana Abazovića, Zoran Miljanić, i poslanik koalicije „Crno na bijelo“ dr Srđan Pavićević zaustavili su krajem 2021. godine istragu protiv sportskih kladionica „Lob“, koju je tada pokrenula Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma, saznaje M portal.

Naime, Miljanić, koji je u to vrijeme bio državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i poslanik Pavićević su učestvovali u koruptivnim radnjama na način što su od vlasnika „Lob“ kladionica, Nenada i Predraga Lilića, primili gotovinske „pozajmice“ od više desetina hiljada eura i po jedan smart televizor.

Prema saznanjima M portala, Miljanić i Pavićević su, kao kontrauslugu za primljene „pozajmice“ i televizore“, preko jednog visokorangiranog funkcionera Uprave policije, spriječili službenike UP da preduzmu zakonom propisane radnje prema „Lob“ kladionicama, a koje bi dovele do otkrivanja krivičnih djela.

Nakon što je tadašnji državni sekretar MUP-a Miljanić intervenisao, Lilić se u jednom podgoričkom lokalu sastao sa pomenutim funkcionerom UP, a on je potom omogućio da Lilićeva firma ne dostavi policiji svu dokumentaciju koja je od njih tražena. Sve to je učinjeno kako bi bilo spriječeno otkrivanje počinjenih krivičnih djela i zaustavljena ili usporena istraga Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma.

I ministar Miljanić i poslanik Pavićević su predstavnici političkog saveza CIVIS, koji je na poslednjim parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine nastupio sa GP URA premijera Dritana Abazovića, u okviru koalicije „Crno na bijelo“. Osnov njihove kampanje činila je priča o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Zoran Miljanić je u Vladi Dritana Abazovića, kao ministar bez portfelja, zadužen upravo za teme borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …