Adžić: Intenzivni udari na mafiju vraćaju povjerenje u policije

Ministartvo unutrašnjih poslova pokazuju visok stepen odlučnosti da nastavi snažan obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić povodom realizovane akcije “FLORIDA I”.
Uprava policije je uz aktivnu podršku i koordinaciju EUROPOL-a, i u saradnji sa organima za sprovođenje zakona Srbije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Španije, Portugala i Holandije, procesuirala 28 lica. Navedena lica su osumnjičena za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
U Crnoj Gori je u sprovođenju navedenih aktivnosti učestovalo 200 službenika Uprave policije. Izvršeni su pretresi na ukupno 33 lokacije u Crnoj Gori, a tom prilikom pronađeno je i oduzeto više desetina hiljada eura, skupocjeni satovi, bankovne kartice, dokumenta, municija i oružje, vozilo i gliser.
Vidljive opstrukcije i medijska hajka, kao ni pritisci, kako kriminalni, tako i politički, nisu zaustavili intenzivnu borbu protiv organizovanog kriminala, koja je primarni cilj ovog Ministarstva i preduslov za članstvo u EU, poručio je ministar Adžić.
Akcija “FLORIDA I” predstavlja dio kontinuiranih mjera i radnji koje Uprava policije u saradnji sa međunarodnim partnerima sprovodi u cilju razbijanja struktura organizovanog kriminala koje se bave krijumčarenjem narkotika na međunarodnom nivou, dominantno sastavljenih od pripadnika tzv. balkanskog kartela.
Međuresorna saradnja crnogorskih institucija funkcioniše na visokom nivou, ali posebno moram istaći saradnju sa međunarodnim partnerima, koja je ovom akcijom potvrđena. Bez podrške međunarodnih partnera zasigurno ne bismo imali ovako zapažene rezultate, istakao je ministar.
Posebnu zahvalnost želim da iskažem službenicima Uprave policije koji su kontinuirano radili na realizaciji ove akcije i koji su pokazali da crnogorska policija svojim sposobnostima može parirati i policijskim organizacijama mnogo većih sistema.
Tim za odnose s javnošću

Provjerite slična mjesta

Vučjak ujeo učenika u dvorištu škole, pas i dalje luta

Devetogodišnjeg dječaka, učenika IV razreda OŠ „Jugoslavija“ u školskom dvorištu ujeo je pas. Dječak je …