Viši sud izdao naredbu za raspisivanje potjernice za Zvicerom i Milovićem

Viši sud u Podgorici izdao je naredbu za raspisivanje potjernice za osumnjičenim vođom “kavačkog klana” Radojem Zvicerom i policijskim službenikom Ljubom Milovićem u predmetu poznatom kao SKY. Izdata je naredba za raspisivanje potjernice i za Radojem Živkovićem, Nikolom Spasojevićem, Milanom Vujotićem i Duškom Roganovićem. Ta informacija Portalu RTCG potvrđena je u Višem sudu u Podgorici.

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović uhapšen je 18. jula zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Za ista ta djela tereti se i policijski službenik Ljubo Milović.

Od osam osoba koje su obuhvaćene istragom šest se vode kao lica koja su nedostupna nadležnim organima Crne Gore i koja se nalaze u bjekstvu. Riječ je o Radoju Zviceru, Dušku Roganoviću, Ljubu Miloviću, Radoju Živkoviću, Nikoli Spasojeviću i Milanu Vujotiću.

Europol je ranije u svojim dokumentima izrazio sumnju da se Lazović dovodi u vezu sa “kavačkim klanom” i da je radio za Radoja Zvicera, osumnjičenog vođu te kriminalne organizacije.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …