Smjene spremne za 40 starješina policije

Najmanje 40 starješina Uprave policije biće smijenjeno ili rotirano u sistemu javne službe kada se u narednih 15 dana usvoji novi pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta UP i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema planu, koji je predviđen internim dokumentom, smjene će pretrpjeti oko 30 odsto srednjeg i visokog rukovodnog kadra Uprave policije u svim organizacionim jedinicama najvećeg bezbjednosnog aparata.

Dokument o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Uprave policije i MUP-a dobio je pozitivno mišljenje Uprave za kadrove i Ministarstva javne uprave, a čeka se zeleno svjetlo Ministarstva finansija.

”U toku je rad na tom dokumentu”, rečeno je “Vijestima” u vrhu Ministarstva finansija.

Ukoliko to ministarstvo odobri finansijski plan, dokument će biti poslat Vladi na usvajanje.

Ukoliko Vlada usvoji predviđenu kadrovsku verziju za UP i MUP to će značiti da će u javnoj službi otvoriti prostor za prijem novih 150 novih službenika.

POMOĆNICI PRAVE ANALIZU
Nakon što se usvoji dokument, kojim se uređuje unutrašnja organizacija, radna mjesta, broj izvršilaca, opis poslova, pomoćnici direktora Zorana Brđanina će dostaviti analizu učinka svih načelnika, rukovodilaca i starješina po linijama rada, na osnovu kojih će biti smijenjeni kadrovi koji nijesu postigli zapažene rezultate…

Pomoćnici su već zaduženi da dostave predloge za rješenja u starješinskom kadru, a posljednju riječ imaće direktor i ministar unutrašnjih poslova.

Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji za Upravu policije završen je još početkom godine, ali ta verzija nije usvojena jer je bivši premijer Zdravko Krivokapić odlučio da sa dnevnog reda sjednice Vlade u januaru “skine” dokument koji je prije toga prošao odobrenja Uprave za kadrove, Ministarstva finansija…

Menadžment Uprave policije planirao je da podmladi službu, zapošljavanjem 904 nova policajca i penzionisanjem onih koji su za to stekli uslove, ali smjena generacija će biti urađena fazno.

Ranije su iz UP “Vijestim” kazali da 1.084 njihova službenika ispunjavaju uslove za odlazak u penziju, ali da je njih 144 već u proceduri penzionisanja…

STOP ZA NERASPOREĐENE
Izvor “Vijesti” kazao je da će ukoliko se usvoji predložena verzija dokumenta, Uprava policije poslije decenije i po zaustaviti problem neraspoređenih kadrova unutar sistema koji broji više od 4.500 službenika.

”Važeći Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave policije nije u potpunosti implementiran u smislu donošenja svih rasporednih rješenja jer je u toku postupak ponovne procedure usvajanja novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon čega će svim policijskim službenicima biti donesena rješenja o raspoređivanju”, odgovorili su u UP.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …