Sea Dance pod znakom pitanja, oglasilo se Ministarstvo

Povodom medijskih natpisa da je održavanje ovogodišnjeg Sea Dance festivala pod znakom pitanja, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma saopštava sljedeće:

I pored dobre volje Vlade Crne Gore, premijera Dritana Abazovića i resornog ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića da se i ove godine finansijski podrži festival Sea Dance, država je limitirana zakonskim mogućnostima.

Naime, Zakon o kontroli državne pomoći u skladu sa evropskim standardima propisuje da Vlada u okviru tzv. „de minimis“ državne pomoći može da opredijeli maksimalno 200 hiljada eura podrške u okviru tri godine, što je iznos pomoći koju je EXIT kao organizator Sea Dance-a već dobio 2021.

Na to je ukazala i Agencija za kontrolu državne pomoći na sastanku sa predstavnicima Vlade i organizatorima festivala, gdje je predočeno da bi nova pomoć bila u domenu krivične odgovornosti.

To što je Vlada Crne Gore od 2014. godine kada je Sea Dance počeo da se održava u našoj zemlji izdvojila 1.700.000 eura za ovu manifestaciju, Opština Budva 1.790.000 eura a Turistička organizacija Budve 898.000 eura, što je ukupno 4.388.000 eura, najbolje govori o namjeri države da se podrži ovaj projekat.

Očekujemo da će organizatori Sea Dance-a uzeti u obzir sve što je Vlada Crne Gore do sada uradila da pomogne ovu manifestaciju, i da će, imajući u vidu da je riječ o komercijalnom festivalu koji ostvaruje prihode od ulaznica, brojnih sponzorstava i naplate pratećih sadržaja, imati odgovoran i profesionalan pristup i održati najavljeni program.

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …